43 dagar kvar till BF – jobbig jobbdag och tröstleverans av bebisgrejor

43 dagar kvar till BF – jobbig jobbdag och tröstleverans av bebisgrejor

Idag var det dags för en av de större ”stenarna” som var kvar att beta av på jobbet innan det är dags för Hoppsan.

Inget överavancerat, egentligen, men ändå en sådan där grej där jag behövde vara alert och hålla huvudet kallt och delta i ett sammanhang med ett flertal personer i ett rum i ett lite skarpt läge. Men det gick bra. Yrkessjälvförtroendet har ju varit lite skadat sedan den där grejen i våras, och jag har inte riktigt våga lita på min egen förmåga sedan dess. Men idag gick det bra – jag hittade både självförtroende och till och med lite arbetsglädje och jävlar anamma.

Den senaste veckan eller så har jag faktiskt känt att jag fått tillbaka en del av min hjärnkapacitet. Att det finns fönster av klarhet som jag knappt känt sedan…när? Innan jag blev gravid, garanterat, men kanske till och med innan L föddes. Innan H föddes? Jag kanske inte kommer att vara dum i huvudet för alltid? Kanske kommer jag till och med att bli smart igen?

Förra veckan beställde jag lite bebisgrejor inför Hoppsan. Jag kan ju inte helt låta bli, denna gång heller. Hemleveransen bokade jag in till idag just för att kunna belöna mig (eller trösta mig) efter dagens jobbiga jobbdag.

Det blev det här:

Nytt babynest, faktiskt behövligt eftersom vårt förra återkallades av tillverkaren. Det här fina är från Voksi, jättefint i ljusgråmelerad jersey på insidan och en ljungrosa utsida.

Nytt täcke och kudde, för de vi hade kvar var rätt knöliga och skabbiga. Eko och allt. Och 20 liter påfyllningskulor till mina tre Doomoo-kuddar, som känns rätt vissna.

Barnvagnsgardin från Kurtis, för att jag minns plågan med den lågt stående vintersolen från när L var bebis.

OKEJ. Jag veet att jag har köpt hundra bärdon under min mammakarriär, och att jag inte ens burit mina barn sådär överdrivet mycket. Men det tar tid att hitta rätt, och rätt kan variera med ålder och situation, och det här barnet SKA jag bära mycket. Och jag köpte egentligen… kanske sju?… bärdon till H, bara två till L, och nu två till Hoppsan. En Ergobaby Aura bärsjal som komplement till bambusjalen från Aldoria, som jag har kvar sedan L, och nu denna bärsele, Mini från Babybjörn. För att…TITTA BARA PÅ DET DÄR MJUKA JERSEYTYGET!

Jag har haft en craving på denna bärsele, och blev inte besviken när jag nu fått klämma och känna på den. Så skön! Breda korsade axelband, och eftersom den bara är till för pluttisar tror jag att det bara är skönt att slippa höftbältet på ”storselarna”, och det verkar sjukt lätt att ta på selen och att lyfta i och ur bebis. Den här tänker jag att kanske även B kan använda, nu när han ska vara hemma mycket redan från start igen. Jag ser honom inte riktigt knyta sjal…

Och sist, och rätt minst, lillasyskonet till min jätteamningskudde/sovkorv från Bbhugme. Mindre än vad jag trodde, men det ska bli kul att se hur den kan tänkas fungera. Den kommer i en smidig väska som kan hängas på barnvagnen, och just att ha en smidig amningskudde som kan följa med överallt är något jag saknat.

Så ganska rimliga köp ändå, tycker jag. Sedan är det nog typ färdigt. Jag behöver nog amningskläder till mig själv, men annars är vi all set för Hoppsan. Saker ska tvättas och ställas fram/packas i BB-packning, men annars är det färdigt.

Idag fick jag ont när jag försökte gå lite raskt hemåt. Längst ner i magen, svårt att säga om det var ligamenten eller ”framfogen”, men det var rejält obehagligt. Annars har allt varit som vanligt med graviditeten.

Det knäpper som tusan om Hoppsan nu, helt sjukt att det går att höra hens leder inifrån magen.

Nä, nu måste det sovas innan det är dags för veckans sista jobbdag innan vi drar till mormor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.