46 dagar kvar till BF – hemmapyssel och sovbesvär

46 dagar kvar till BF – hemmapyssel och sovbesvär

En vanlig ledig söndag idag, och här har det inte hänt mycket utöver lite pyssel hemma.

Mest boande förtäckt till städning, då jag röjt undan i en garderob som mest innehållit bärselar, regnskydd och annat bebisrelaterat, och börjat gå igenom den antika kistan där det ligger en ansenlig samling åkpåsar och liggdelstyger.

Tre barnvagnar ska avyttras (aaaany day now…), så jag har även haft anledning att leta efter diverse originaltillbehör till dessa. Herregud, vad med grejor jag samlat på mig! Och nu är det redan dags att börja planera för en framtida avveckling av bebisprylsamlingen. En enda liten gynnare kvar, och en hel del …överflöd… kan jag ju säga att jag har. Vilket inte hindrar mig från att villhöva och köpa ytterligare grejer, för en måste ju ändå passa på när jag nu har så mycket kunskap om vad jag faktiskt tycker om och tror att jag kommer att använda.

Jag tror och hoppas att jag kommer att bära trean mer än de tidigare. Det är ju ändå så himla mysigt, och rätt vad det är så är de stora och chansen är förbi. L kan ju bäras på ryggen fortfarande, men det är inte ofta det blir aktuellt.

I övrigt så sovstökar hon, och envisas med att vakna så fort en ska smyga upp ur sängen efter att hon somnat. Och just smygande upp ur sängen är inte direkt mammans starka sida just nu. Även om jag känner mig förhållandevis smidig så är det ju ett visst mankemang, det här med att resa sig upp med en gigantisk vattenballong och en bebis fastmonterad på framsidan. Jag nattade henne både till vila och till natten idag, och det har väl tagit en sisådär fem och en halv timme totalt. Även om det till stor del även bestått av att mamman fått sova så är det ju en rätt stor chunk av söndag som bara försvunnit.

Vi hann med en tur till parken och en tidig middag på stan under seneftermiddagen, och jag fick en (trolig) avskedsrullning av MB Terrain. Det var första gången på länge jag körde den, och det var konstigt att se hur mycket L plötsligt ”vuxit i” den. Jag har även insett att jag troligen inte ens har recenserat den, fast jag rullat den i 2-3 år. Måste komma ihåg att göra det. En himlans trevlig vagn, som nu dock ska få göra plats åt något nytt.

Nu dags för jobbvecka innan det bär av mot Örebro och mormor på fredag. Favorit i repris att klämma in en resa dit i slutet av graviditeten. Men förra gången hade jag bara ett barn med utöver det i magen. Denna gång två. Men det reder sig nog. Det enda jag saknar är en vettig vagn att resa med, för SJ är ju inte direkt barnvänligt i det att vagnar måste fällas ihop under resan. Inte så lätt ordnat för preggo med två småbarn som ska hållas ordning på vid påstigning… Och vagn som är både lättfälld, bra för långpromenader, har syskonmöjlighet, är smidig i kollektivtrafik OCH har bra med packningsutrymme har jag inte lyckats hitta. Har sneglat på Uppababy Vista för detta, men plånboken säger nej. Just nu i alla fall. Denna resa blir det nog en mindre vagn med ståbräda, typ Bugaboo Bee3, och packningen får jag bära på ryggen. (Yay…)

H har varit helt kollrig över att vi ska till mormor. Hela helgen. Fast det varit en vecka kvar. Vi får nog sluta berätta om kommande roligheter, för han blir verkligen FÖR uppspelt alldeles för lång tid innan det är dags.

Nåväl. Dags att planera lite inför veckan, och sedan fortsätta sova, efter L-relaterad sovstund 19-23. Halva natten avklarad redan där, egentligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.