47 dagar kvar till BF – slapp dag, vild bebis och fortsatt boande

Lördag idag, och en ganska lugn sådan.

L sov (efter en lite stökig natt) nästan till klockan sju. Vilket räknas som rejäl sovmorgon i vårt hus sedan hon kom in i familjen. (Jag minns när H i ungefär samma ålder steg upp en måndagsmorgon vid 07, släckte den nyss tända lampan, sade något i stil med ”Mörkt nu. Sova.” och lade sig i sängen igen och vägrade gå upp.)

Efter lite teve, klämmis och sångpåse (och kaffe till mamman) blev det familjefrukost först vid niotiden, och framemot elva tog mor och storbarn en liten promenad för pokemonjakt och parklek medan far och lillbarn duschade inför den senares sovstund.

Därefter var det mest slappande hemma, och middagen blev hämtpizza. Med salami och gorgonzola för mamman, för att mildra suget efter chark och ädelost. Inte riktigt som på riktigt, men så nära jag kan komma just nu.

Hoppsan har rumlat runt ordentligt, och varit aktiv nästan hela dagen. Stundtals låg hen med rumpan ut till mitten/vänster, så som mina bebisar brukar göra, och jag kunde sitta med en hand kupad över den där hårda bulan och känns att ”shit, det är faktiskt en bebis därinne!” precis som jag gjort med de andra två.

Just nu njuter jag av sådana här dagar de helger vi inte har något inplanerat. Jag passar på att göra nästan ingenting, kanske bara lite boande. Idag blev det det nya skötbordet som monterades, en budgetvariant från Carena, som verkar ha allt jag behöver för en babystation på övervåningen.

Skötbord, såklart, men även en massa fack och hyllor att lagra blöjor, wipes, olja och krämer, skötfiltar, dregglisar, ombyten och allt annat. Det har till och med en inbyggd badbalja under skötbädden, som jag dock är osäker på om vi kommer att använda i någon större utsträckning. Duscha är ju så mycket lättare, eller bara spola av ”underredet” i handfatet efter bajskatastrofer.

 

Plastlådorna i mitten var lite skeva efter transport, men det kan nog lösas med lite god litteratur. Läst blir den ju inte i den här delen av livet i alla fall…

Jag gillar att skötbordet har hjul, och kan flyttas runt på övervåningen efter behov. För en dryg femhundring känns det som ett riktigt kap! Det var nedsatt från någonstans kring tusenlappen, men som alltid med budgetalternativ som är i princip webbutikers egna är det ju svårt att veta om produkten någonsin säljs till ”ordinarie” pris. Men för en femhundring känns det otroligt prisvärt.

Nu ska det bara fyllas med saker. Och som tredjegångsmamma undrar jag om det verkligen är nödvändigt att tvätta om alla bebiskläder igen? De var ju nytvättade när de veks ner i lådor med lock för drygt 1,5 sedan, och har legat inne i ett förrådsrum här i huset sedan dess. Uppvärmt och utan fukt och ohyra. Rimligen borde det ju räcka att packa upp dem och låta dem vädra ur lite…

Jag råkade också tvätta en del av det som ska med i BB-väskan med vanligt tvättmedel, inte oparfymerat. Och överväger att låta det vara så. (Vi har börjat med parfymerat tvättmedel igen nu när barnen är lite större, av den enkla anledningen att det är så jobbigt när en hittar en korg med kanske smutsig eller kanske bara ovikt men ren tvätt, och det inte omedelbart går att lukta sig till.) Jag vet inte om jag är avslappnad, eller bara slapp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.