49 dagar kvar till BF, magen goes south?

49 dagar kvar till BF, magen goes south?

Då var vi nere på fyrtiotalet dagar kvar. Inte. Klokt.

För då är det trettiotalet härnäst, och sedan snackar vi EN MÅNAD KVAR. Men än så länge är det ”hela” sju veckor just idag.

Och det är nog ändå något permanent som hänt med magen. Som gör att den känns mindre och smidigare, och att jag kan gå och röra mig mer obehindrat. Det var nog så att den peakade häromsistens, när Hoppsans bökanden var som intensivast, måtten hos barnmorskan slog i taket, och jag började få känslan av att brösten låg och vilade på magen och att jag var kissnödig jämt.

Idag har jag gått mer än vanligt, och alla smärtor frampå magen/ligamenten är borta. Nu är det bara svanskotan som gör ont vid längre/snabbare promenader. Och Hoppsans rörelser känns inte alls upptill i magen längre, utan det är mest krafsanden och ryckningar nertill i magen. Det måste vara så att hen har sjunkit ner nu. Kollegan kommenterade idag att magen hade sjunkit också.

Idag har jag beställt ett nytt skötbord till övervåningen, eftersom jag tror att jag och bebis mest kommer att husera där. Det känns skönt att börja boa och förbereda. Snart är det dags. Det är redan november. Om ett par veckor fyller jag år, och sedan blir lilltrollet två ett par veckor efter det. Och sedan är det Hoppsans tur.

Jag är såå trööött. Inte så konstigt med ett barn som envisas med att vakna vid 05 om morgnarna. Undrar om bebis blir som de andra, och är som mest aktiv på kvällen och fram till midnatt innan det blir lugnt några timmar? En kan ju alltid hoppas, för då finns det ändå hopp för att det kan bli lite obruten vila om dygnet. Värsta tänkbara scenario är ju att de kommer att gå i skift, och bebis håller igång hela tiden mellan 19-20 och 05, då vi brukar kunna räkna med att de andra två sover.

Jag räknar med att ta natt- och morgonpassen igen. Eftersom jag ska amma, och att jag är så mycket bättre än B på att vara vaken tidiga timmar. Förhoppningsvis kan bebis vara nöjd med honom ett tag på kvällarna, så kan jag kanske få somna och sova lite med storbarna precis som nu också.

Nu får jag i alla fall krypa till kojs för idag. Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.