68 dagar kvar till BF – förkyld IGEN

68 dagar kvar till BF – förkyld IGEN

Detta är nog första gången jag upplever att mitt immunförsvar är sänkt som gravid. På torsdagskvällen kände jag en retsam kittling i halsen, som övergick i konstant harklande under fredagen, och en konstig slem-och-rethosta lagom tills det var dags att ta helg.

Båda ungarna hostar också, samma sorts hosta från högt uppe i svalget, så det är väl det jag åkt på. Känns precis som den förra lilla förkylningen för ett par veckor sedan, som var nummer 4 (?) sedan vi kom hem från semestern i början av augusti. Nummer fem nu då.

Eller så är det bara den totala smitthärden som är lilla avdelningen på förskolan på hösten. (B lyckades ju till och med åka på höstblåsor när det gick på föris nu, fast våra barn redan haft det innan.) L började ju faktiskt bara i våras, även om det känns som att hon gått LÄNGE på föris redan.

Jag minns H:s första höst på förskolan, november 2015. Två veckor tror jag han hann gå innan hela familjen däckade i någon sorts pest. Jag var SÅ sjuk, och det dröjde ända till nyårsdagen innan jag ens kände att det hade vänt – att jag nog skulle bli bättre igen. B fick en vända till kort efter, som slutade med att han fick åka till Karolinska och skära upp en halsböld.

Före barn hade jag max en förkylning om året, ibland bara en vartannat år.

(Ett par månader senare var jag gravid med L, och nu när hon började på föris var jag redan gravid igen, om än ovetandes. Inte konstigt att det känns som att det gått i ett, detta småbarnsliv. Graviditet, föräldraledighetspussel, inskolning, ny graviditet, föräldraledighetspussel plus VAB-pussel, inskolning, ny graviditet. Nu står vi inför föräldraledighetspussel med dubbelt VAB-pussel i ett drygt år till innan vårt sista barn ska inskolas, och någon sorts vardag kanske kan börja ta form på riktigt. Förutom trippelt VAB-pusslande då.)

Igår svullnade fötter och händer upp för första gången sedan sommarvärmen försvann. Skorna gick knappt på, och det sticker i både händer och fötter även idag.

Ungarna vaknade före klockan 06 nu på lördagsmorgonen. Som vanligt. Började genast när L kom upp i stora sängen kivas om gosedjur, täcke, plats, minmamma. Som vanligt. Bara att gå upp. Nu kivas de om vad som ska visas på barnplay. L vill ha Pippi, H vill ha Labyrint. B sover (det är alltid bara jag som blir terroriserad på morgonen) och jag ska fixa frukost.

Men nästa helg. Då jävlar. Då blir det barnfritt och hotellfrukost gånger två. Kanske sista sovmorgonen före Hoppsan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.