69 dagar kvar till BF – ny vecka 30+0

69 dagar kvar till BF – ny vecka 30+0

Jamen då var vi ju här, i trettio-någonting-veckorna. Det sista tiotalet. Tror ju inte att jag kommer att gå till 40+0 eller beyond, utan att bebis kommer före BF i 39+6. Min gissning är ju den 17/12, vecka 39+3.

Igår såg jag en bekants alldeles nya bebis när vi var och handlade. En liten tjej på fem dagar. Herregud, så små de är när de är nya! Jag hade ju sett bilder, men verkligheten är helt annorlunda. Hon var lite mindre än vad mina barn brukar vara, ca 3,5 kilo, men även om en lägger på 2-3 hekto så är det ju en VÄLDIGT LITEN varelse vi pratar om. Fötterna var så små att de knappt ens fanns. Gissa om bebislängtet satte igång!?

Veckouppdatering då… Jag mår bra!?! Inte ont någonstans, halsbrännan under kontroll med hjälp av Omeprazol (bara jag kommer ihåg den varje dag, men det är lätt att glömma eftersom det fungerar så bra, och DÅ kommer den tillbaka som ett brev på posten), känner mig stark och relativt rörlig, pigg och nöjd. Till och med magen fungerar bra, ingen förstoppning och inga hemorrojdkänningar. Aptiten är bra, alla aversioner är i princip borta. Jag dricker litervis av Ramlösa original.

Jag har börjat behöva sova middag någon liten stund om dagen, men det är väl i sin ordning så här dags. Min kropp signalerar ganska tydligt att den vill att jag sover ca 22-05, efter en tupplur på någon timme vid nattning. Det knäpper högljutt i bäckenet, men det känns inte.

Att livmodern når revbenens underkant är typiskt för denna vecka, och det har jag ju redan känt av i några dagar. Min lungkapacitet har ökat, men det är normalt att ändå känna sig mer andfådd. Check!

Hoppsan rör sig mycket, men tar en vilodag ibland. Det verkar normalt för hen. En bebis på cirka 1,6 kilo och 43 centimeter. Hen kan fixera blicken och se skillnad på ljus och mörker, tittar när hen är vaken, blundar när hen sover. Känna igen musikstycken som spelas flera gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.