73 dagar kvar till BF – ännu finns det tid för vardagslunk

73 dagar kvar till BF – ännu finns det tid för vardagslunk

Måndag, och en helt vanlig vecka sträcker ut sig framför mig. En helt vanlig vardagsvecka, med jobb och förskola, hell hour och middagskaos.

Skönt ändå. Att det finns tid kvar att bara leva vardagslivet sådant det är nu, och tid att kanske få lite mer struktur på den vanliga vardagen före Hoppsans ankomst. Det känns märkligt att det bara var före sommaren som L var helt nyinskolad på förskolan, och vi skulle börja vår nya vardag. Snart slängs vi in i bebisdimman igen. Lilla trean måste dock hänga med i vardagen på ett helt annat sätt än de andra två.

Skönt med en hel vecka utan några särskilda saker inplanerade. Inga barnmorskebesök eller sociala aktiviteter. Barnen nyss återbördade till förskolan efter två dagars VAB (för B) före helgen, efter att H kräktes natten till torsdag och sedan hade febertoppar torsdag och fredag. Inget annat fel med honom, vad det verkar, men L har varit hostig och snorig. Vältajmat med hänsyn till att hon ändå blev hemma p.g.a. befarad-magsjuka-hos-syskon-karantän (det satt redan lappar om magsjuka på föris innan H:s kräkning, så det var bäst att ta det säkra före det osäkra).

Men idag var båda så glada för att vara tillbaka på föris att L försökte ta avsked redan vid jackhyllan, och H försvann iväg in på avdelningen utan ett ord medan jag hjälpte L av med skorna. Jag är så glad att de trivs.

Hoppsan har levt rövare ordentligt idag. Hen verkar alltid vara livligast när jag är på kontoret. Det känns så tryggt att äntligen ha en ganska aktiv bebis i magen.

L har skaffat sig ett nytt mantra: ”Min Mamma”. Det yttras mest hela tiden, i allt från tröttgosigt till glatt, till svartsjukt bevakande till jätteargledset tonfall. Hon blev 22 månader häromdagen, och är helt klart en 2-åring in the making..:

Nä, nu är jag trött och orkar inte ens skriva, så jag bara slutar här. Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.