80 dagar kvar till BF – ändrade semesterplaner och funderingar kring verkligt BF

80 dagar kvar till BF – ändrade semesterplaner och funderingar kring verkligt BF

Bara en dag kvar tills jag får börja räkna 70-talet dagar till Hoppsan.

Vi har ju haft planer på att komma iväg på en weekend, bara B och jag, som en slags honeymoon/babymoon/ett-decennium-tillsammans-moon efter giftermålet i juni, 10-årsdagen i augusti och före bebis ankomst i december.

Sedan har B haft Eurobonus-poäng som förföll nu i månadsskiftet, och vi hade tänkt att just boka en flygresa till någonstans i Europa. Men det visade sig att om en vill betala med poäng hos SAS så får en bara flyga de allra runkigaste tiderna och de allra sämsta flygningarna, med mesta möjliga tidsspillan med mellanlandningar och byten. I alla fall om en vill åka om två veckor.

Och med barnpassning som behöver minimeras och behov av att slippa åka iväg ifrån ungarna mitt i natten, eller hämta dem efter läggdags, så var det helt enkelt inte görbart. Jag har inte hjärta att låta barnstackarna vara borta en eller till och med två extra nätter bara för att vi måste flyga på konstiga tider, och att bara få någon natt borta är ju liksom inte värt allt mankemang.

Så vi har skiftat fokus till att hänga i närområdet en helg, och bara ha det mysigt och relaxa och äta gott utan barn, och sedan bara behöva vara utan dem från lämning på fredag till lunch på söndag. Barnpassning är redan bokad hos morfar/tant G och farmor, och det vore synd att inte utnyttja tillfället. Det känns riktigt bra, mycket mindre stress och krångel, och maximering av trivsel trots minimering av barnfri tid. Någon sorts weekendgrej på något mysigt ställe med spa fredag eftermiddag till lördag efter frukost, sedan lång mysig brunch inne i stan följt av bio och hotellnatt med lång, ostörd frukost innan vi hämtar upp telningarna igen.

Den enda nedsidan är egentligen innebrunna bonuspoäng, och det är ju dumt att låta sig styras av sådant. Alla sådana där lojalitetsprogram är krasst sett bara bajs, det är bara att inse.

Denna vecka är det dags för barnmorskebesök igen, en månad efter det förra, och sedan är det treveckorsintervaller fram till besöket i v. 37+4, som följs av det sista inbokade besöket i v. 39+0. Om jag nu inte faktiskt har fått graviditetsdiabetes då, för då gissar jag att jag kommer att få en tätare sjukvårdskontakt både hos BM och annorstädes.

Kalendern börjar också så smått att fyllas på framåt, och jag börjar behöva förhålla mig till vad som kan tänkas bli ett riktigt förlossningsdatum snarare än ett beräknat. Hur långt fram vågar jag boka in möten? Jag räknar med att kunna arbeta fram till födseln, som jag gjort tidigare, men att för säkerhets skull inte boka in några viktigare möten sista planerade arbetsveckan. Men när kan den tänkas bli?

H är född i vecka 40+0, L i vecka 39+4. BF+1 respektive BF-2. Där skiljer de sig lite åt. Deras faktiska födelsedatum har dock två nämnare helt gemensamt: de är båda födda måndagen efter min sista planerade arbetsdag på en fredag, och de är båda födda på BF beräknat på sista mens +3. Och vet ni? Mitt BF enligt sista mens denna gång är på en fredag, den 14 december, och tre dagar plus landar vi på måndagen den 17 december. BF-3 fastställt enligt ultraljud, som pekar på den 20 december.

Jag är nästan beredd att satsa pengar på att den här ungen kommer att vilja titta ut den 17 december. Om jag inte har fått graviditetsdiabetes och måste sättas igång tidigare på grund av fläskig bebis, då…

(Hoppsan drog igång på söndagskvällen, som förväntat, så det var ju bra att jag inte slösade tid och energi på att oroa mig.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.