81 dagar kvar till BF – lugn bebis och pappan har fått höstblåsor…?

81 dagar kvar till BF – lugn bebis och pappan har fått höstblåsor…?

Idag har det mest varit återhämtning på tapeten. Efter att de mer långväga kalasgästerna gav sig av på förmiddagen har det inte gjorts många knop.

Barnen tog morgon vid 06.20, trots sänggående vid 20.30 respektive 22.30. Den lilla kompenserade med tre timmars tupplur kring lunch (mamman passade på att göra sällskap), men den stora har såklart varit en liten rövhatt mest hela dagen. Spännande ändå med en kväll igår som slutade med att båda barnen ett i sänder självmant bad om att få gå och sova… Och just precis nu har båda barnen somnat för kvällen, efter ett bad, helt utloggade strax efter kl. 18. H somnade praktiskt taget mitt i en mening efter att vi läst färdigt ”Lilla syster kanin”, då han började planera nästa resa till Kolmården.

Bebis i magen har tagit en vilodag, och har inte märkts av mycket efter frukosten, men jag har ingen panik för det. Det blir säkert livat framåt kvällen igen. Hen har nog lite tårtkoma, precis som jag. En blir liksom lite bakis av kalas även när en är nykter, framför allt sådana som innebär att det finns tårtrester för ett helt kompani. Tre tårtfikor har redan hunnits med efter själva barnkalaset. Men utöver det mår vi nog bra.

Pappan har däremot fått hela handflatorna och fingrarna täckta av små blåsor under natten till söndagen. Och hade en plötslig febertopp med halsont i torsdags, som inte riktigt utmynnade i någon vanlig förkylning. På förskolan har det suttit lappar om höstblåsor i ett par veckor. Så… Pappan har nog åkt på höstblåsor, även om det inte är supervanligt att få det som vuxen. Stackarn!

För första gången på länge har jag inte somnat alls vid nattningen, tack vare tre timmars middagssömn och extremt lättsövd liten tröttmössa till unge. Inifrån ”lilla rummet” som vi kallar barnannexet till vårt sovrum, är det helt tyst, så jag ska kolla om både far och dotter somnat därinne, och eventuellt väcka fadern. Nu ska vi försöka få igång den behövliga vanan att planera inför veckan på söndagskvällen, så vi slipper panikplanera allt dag för dag. Snart har vi tre barn, och den här skutan till familj blir allt mer svårmanövrerad. Vi behöver få lite mer styrsel på det hela…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.