91 dagar kvar till BF – att sova på gränsen till tredje semestern

91 dagar kvar till BF – att sova på gränsen till tredje semestern

God morgon! Klockan är kvart i fem, och jag har varit vaken i ungefär två timmar.

Jag somnade vid nattningen någon gång kring halv åtta, och sedan var det såklart kört att somna om igen efter första kisspausen.

Tredje trimestern börjar närma sig, eller är redan här, det beror lite på vilken app en går efter. Det här med att sova börjar bli… intressant. Halsbrännan gör att jag måste ligga med huvudet högt. Okej. Men fötterna har nu börjat svullna så de måste också ligga högt. Mmhmm, okej. Och så ska en ju sova på vänster sida enligt gällande rekommendationer. Och sen så vill jag ha gravidkudden framför magen (skydd mot vilda barn) och mellan knäna (det ska ju vara bra sägs det, och det gör också att jag nästan kan ligga på mage som jag är van vid). Jag ligger som någon sorts ihopknycklad banan.

Min vänstra hand fortsatte att vara halvt avdomnad hela dagen igår. Men å andra sidan så hade jag stickningar i vänstra kinden också, så det kanske inte bara var den vanliga nattliga nervklämningen. Började jag googla stickningar i lill- och ringfinger vänster hand? Ja, det gjorde jag. Var den tredje sökträffen (efter ett par om just inklämd ulnarisnerv eller spänningar i skuldran) en om någon som fått värsta sortens hjärntumör med just stickningar i vänster lill- och ringfinger som första symptom? You bet. Att jag aldrig lär mig att inte googla.

Jag har fortfarande halsont på det där hemska kittliga, rossliga viset som i början av en förkylning, och tungspetsen har tappat känseln som om det är en liten blåsa på den. Är så trött i huvudet och önskar att jag fick bara vila en dag.

Men i övrigt mår jag fysiskt bra, kroppen är pigg och igår morse kände jag mig nästan oförskämt ”studsig” när jag pinnade iväg mot förskolan knuffandes på dubbelvagn med drygt 30 kilo barn i. Så jag lade tankarna på hjärntumör (och stroke) åt sidan efter att jag kom till jobbet.

Nu har jag smugit mig upp för en kopp lapsang souchong med mjölk och honung innan familjen vaknar. Vid hämtningen hade jag – apropå te – ett mycket kryptiskt samtal med en av fröknarna på förskolan. Hon pep ut genom dörren till stora när jag höll på att klä på barnen och ville byta några ord innan vi gick. Okej. Sedan sade hon något om att det varit en ”incident” vid tekokningen (de kokar te en massa på förskolan, verkar vara någon montessorigrej, och min fyraåring vill nu plötsligt dricka te till frukost på helgerna?) så att de hade fått avbryta förevisningen eller introduktionen eller vad det nu är de kallar det. ”Ifall att han pratar om det.” Jaha. ”Ja, jag skulle bara vidareförmedla det.” Okej?

Så mycket information som saknas där. Har min unge varit en liten skit? Det vet jag gott att han kan vara, men så säg det i så fall. Har någon annan unge varit en liten skit? Så länge min unge inte typ blivit skadad så struntar jag väl i det? Jag frågade H vid nattningen vad det var som hade hänt, men han ville inte prata om det, sa han. Min lillsnutt har börjat ha hemligheter för sin mamma! Troligen var det han som varit en liten skit….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.