99 dagar kvar till BF – längtan efter osten och charken och vinet och spriten

99 dagar kvar till BF – längtan efter osten och charken och vinet och spriten

Sådär! Då var vi nere på tvåsiffrigt igen, och det börjar kännas som att det är nedförsbacke härifrån. Eller, jo, jag vet ju att det bara blir tyngre och tyngre fysiskt, SÅ mycket har jag inte förträngt sedan sist. Men jag minns också att den här sista tiden går så.himla.snabbt.

Ljuset i tunneln finns där. I form av en stor, hägrande ost- och charkbricka. Delice de Bourgogne. Brillat Savarin med tryffel. Gorgonzola. St Agur. Stilton. Bellota-skinka i lövtunt genomskinliga skivor. Tryffelsalami. Vin, herregud vin! Och sprit! En smäll-på-käften-stark G&T med kvalitetstonic, gurka och svartpeppar.

99 dagar kvar av den sista perioden i mitt liv av att utesluta nästan allt av livets goda. Bara att kunna bekymmerslöst köpa en lax- och cream cheese-bagel till lunch om andan faller på, eller slippa panikgoogla fiskarter vid varje restaurangbesök. Vilken grej!

Jag längtar nästan lika mycket efter att slippa mat- och dryckesrestriktioner som att snusa bebis.

Tänk om jag har fått graviditetsdiabetes och måste gå på någon sorts lågkolhydratkost också de närmsta tre månaderna? Oj, vad jag inte orkar med det! Det är så trist som det är att inte få äta så mycket, och inte vilja äta ännu mer.

Även om det blivit en och annan kaffe-och-morotsmuffinfrukost (bara några enstaka gånger efter att illamåendet lagt sig) glass till kvällskaffet ibland under sommaren, och mer vitt bröd än normalt så har jag ju faktiskt inte frossat i onyttigheter under graviditeten. Vilket ju bara 1,5 kilos viktuppgång i efter 25 veckor visar. Så det skulle kännas lite orättvist ändå att åka på graviditetsdiabetes. Men jag har generna emot mig där, med en mamma med typ 1.

Kul med lågkolhydrat när en också har svårt för många grönsaker och allt rött kött, liksom… Får väl sitta och gnaga på en kycklingklubba utan tillbehör, eller sitta och peta i mig ägg på längden och tvären. Hoppas det går bra på måndag ändå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.