Lykkeposer från Småfolk (igen)

Lykkeposer från Småfolk (igen)

Japp. Dags igen. Danskjävlarna har fått mig att bränna hela barnbidraget på danska barnkläder. Igen.

Det går bara inte att låta bli när nyhetsbrevet dimper ner i inboxen. Lykkeposer 😍.

Jag vet ju att det nog inte är en så bra deal, egentligen. Trots reklamtext om minsta värde 1 000 DKK till en kostnad av bara 399 DKK. Så är det ju alltid en del som är rent mög. Och det var ganska längesedan som Småfolk var synonymt med färgglad mönsterchock. De har också ”gjort en P.o.P” och fokuserat mer på dimblågrått och smutspuderrosa. Det ena till killar, det andra till tjejer.

Men jag kan ändå inte låta bli. För julaftonskänslan, och för att det ofta ändå blir några guldkorn. Påsarna beställs utifrån storlek och kön. Alltså måste Hoppsan få två olika påsar, könlös som hen ännu är. Egentligen vill jag beställa pojkpåsar till L också, för att slippa kjolar och klänningar. Men sedan tänker jag att hon ändå får ärva så mycket ”pojkigt” av H att det kanske är dumt att radera ut allt det ”flickiga” ur hennes garderob. Och att pojkpåsarna ofta har så tråkiga färger.

Häromdagen damp det alltså ner fyra lykkeposer, inte i brevlådan, men väl på hallgolvet efter hämtning på Ica. Och snacka om att det fanns guldkorn! Och några bottennapp också, så klart.

Bilderna är lite dåliga, p.g.a. har ingenstans med bra belysning och någorlunda fritt från bös. Modebloggare blir jag aldrig 😂

Hoppsans (oj, vad jag vill säga Knyttet hela tiden, men det var ju en annan graviditet, ett annat barn) tjejpaket innehöll en lila filt med storkar och grodor, en tunn rosa muslinfilt (vi fick ett trepack med denna filt i tre färger i en tidigare påse, och de har använts flitigt som sommarfiltar i vagnen), en lila-rosa-grön-tunika med fjärilar, en rosa-vit tunika med blommor, en vit body med lila-orange ankungar och en pyjamas/heldräkt i rött med rosa, lila och svarta klassiska Småfolk-äpplen. Tunikorna hade jag väl kunnat vara utan, men allt det andra är jag helnöjd med. Färgåtergivningen på bilden är usel, men pyjamasen och ankbodyn är verkligen jättefina.

Och så pojkpaketet. (Om någon nu kunde missa det. En grön filt med gula och blå tigrar, en dimgråblå traktorbody, en långärmad tröja med gula racerbilar, en grå långärmad tröja med fotbollsmotiv, en grön och mångfärgad body med äppelträdgårdsmotiv och ett par grå tunna byxor med hajar. Bilmönstret och fotbollsmönstret är ju rätt apfula, och i vart fall fotbollströjan åker direkt till högen med saker jag någon gång ska sälja på Tradera. Traktorbodyn och hajbyxorna är okej, men trista. Men den gröna bodyn! Klassisk Småfolk som Småfolk var när det var bra. Älskar älskar älskar. Och även tigerfilten känns härligt retro.

L:s paket innehöll en kort grå papegojkjol och ett gult linne med zebror. Båda helt värdelösa även om en bortser från att jag tycker att kjol är ett helt meningslöst och ofunktionellt klädesplagg. För om en får ett linne och kort kjol i september, beställda efter sitt barns storlek, när ska de användas? Till våren är de ju redan för små. Mörkaste bilden hittills, men det är också en långärmad tröja i lila-rosa-orange med landskapsmotiv, också jätteklassiska Småfolkfärger och -motiv. Att det är en könsneutral modell, rak långärmad tröja, får mig att vilja jubla! Så ofta blir det bara tunikor så fort det är övervägande ”tjejfärger” på plagg. En ljusrosa tröja med dansande möss i brunlila är också i rak modell, och sedan är det en grå tunika med koalor, som vi haft även i en liten storlek till L tidigare. Helt okej.

H fick en fordrad dubbelsidig tröja/jacka med dragkedja. En sida blå med vita möss, en sida blå med blå-grönt traktormönster. Han älskar den och ville absolut ha den till föris idag. Sedan en trio fina långärmade tröjor. En ljusgrön med gröna äpplen och brunt kantband, en mörkbrun med blå ormar och en grön med blå-orange mönster med arbetsfordon. Allt jättefint och inte alls lika trist i färgerna som det varit de senaste gångerna.

Det var det hela. Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.