Konferens på Gimo Herrgård

Konferens på Gimo Herrgård

Jag fick somna i den här blommiga marängtårtan igår, efter en lång men produktiv dag av konferensande på Gimo Herrgård.

Eftersom vi är bara är tre personer i företaget har vi övergivit att boka konferenser när vi åker iväg, eftersom även de minsta konferensrummen bara känns stora och opersonliga för våra små sammanträden. Vi sitter också bara med något anteckningsblock och ett par paddor/laptops, och behöver aldrig whiteboards och power point-projektorer. Så vi bokade en svit, med salong med mysig sittgrupp, balkong, eldstad och matplats. Beställde morgonfika, lunch, eftermiddagsfika OCH middag till sviten, och kunde jobba på ostört hela dagen utan att behöva springa runt för måltider.

Våra två kompletterande enkelrum för natten uppgraderades också till två deluxe-rum. Därav marängen. Som har ett stort badrum med dusch OCH badkar. Nu ska jag somna om och sedan gå upp och välja om jag vill duscha eller bada före frukosten i sviten.

Väldigt mysigt. Men såhär efter andra gången som konferensgäster kan vi konstatera att det nog blir den sista. Det är nämligen andra gången som vi fått tämligen undermålig mat och tämligen undermålig service.

Denna gång fick vi förmiddagsfika med bröd, smör, gurka och tomat. Inte ett pålägg stod att finna. Medioker lunch med en död geting i kollegans mat och fiskben i alla portioner. Hade förbeställt scones till fika och fick en scone var och en miniminiskål med grädde till, och ingen sylt utöver lite fikonmarmelad som hörde till ädelosten vi inte hade beställt. Inget smör eller ost eller något annat heller. Inga kex till osten (som jag ändå inte fick äta.) Det var ett fint litet afternoon tea-fika på ett kakfat, men när just scones hade nämnts som det viktiga hade vi hellre sett mer än en scone vardera, och ett urval av tillbehör. Torra och trista kakor. Inget te, bara kaffe, till. Särskilt tråkigt för kollegan som inte dricker kaffe.

Sparrissoppan till middagsförrätten var god, men kall redan vid servering, och huvudrättens hummer- och jätteräksrisotto för närmare 400 kr tallriken bestod av 50% mjöliga gröna ärtor, och den enda hummer som stod att finna var några små slamsor från benen. Inte äckligt utöver ärtorna, som verkligen inte hörde hemma i den maträtten, men för FYRAHUNDRA SPÄNN vill jag bannemig ha minst en halv hummerstjärt serverad ovanpå risottoröran. Inte en ärtstinn röra som ser ut att komma från en skolbespisning, med två-tre bitar räka och några mikroskopiska hummerslamsor. Riset var annars välkokt med lagom stuns, och fin smak av skaldjur och saffran. Desserten var snygg och hyfsat god, med sorbet, en liten macaron och en miniminipaj.

I höstas fick vi en jättefin sconesbricka och bra färdiggjorda morgonmackor, men toast med kall svamp (yuck, seriöst yuck!) och flottig pytt till lunch, en middag (färdig meny) med enklaste möjliga kärlekslösa kötträtt och en kula vaniljglass med typ två blåbär till dessert. Tror förrätten var okej då också, men minns den inte. Fika i konferensavdelningen med de torraste, tråkigaste kakrutorna vi någonsin skådat.

Vi fick lite mer omtanke sist, när vi hade en formellt bokad konferens med rum i den stora konferensavdelningen. Nu var vi rätt bortglömda och fick ingen information om wifi, som för övrigt inte hade bra mottagning borta i Lilla herrgården, där vi bodde. Maten var inkomplett eller kall varje gång och det märktes att det var besvärligt att servera den på rummet, trots att möjligheten till ”in-room-dining” och ”alla måltider på rummet” annonserats. Ingen som erbjöd att tända brasan till kvällen, som vi dock fick igång själva med kollegieblocksblad i brist på tidningspapper eller annat tändmaterial. Och det är alltså ingen liten peng som vi betalat för kalaset.

Vi struntade i bastu/bubbelpool denna gång, eftersom vi ville jobba på under dagen, och det på kvällen endast var möjligt att bada/basta om en bokade hela sjöstugan för fyra tusen spänn. Inte värt.

Sammanfattningsvis, betyg för Gimo Herrgård för minikonferensande: boende/arbetsmiljö 4/5 (i alla fall med uppgraderade rum, som vi fick i anslutning till sviten), mat och service 2/5 (inget ont om den stackars servitören som kom med lunch och middag, han gjorde sitt bästa, men fick inga bra förutsättningar från köket).

Jag och B har åkt till Gimo herrgård på romantiska weekends flera gånger förut, med riktigt attraktivt pris med DN-kortet, även om det var säkert fem år sedan (pre-kids), och har då aldrig haft något att klaga på matmässigt, så antingen har köket väsentligen försämrats på senare år, eller så har de vassare mat och kockar på helgerna.

Vi trodde det skulle bli bättre med a la carte-mat än den fasta menyn förra gången, eftersom vi misstänker att vi då fick ”haka på” maten som upphandlats av en stor statlig myndighet som konferensade samtidigt. Men det var ingen jätteförbättring, och väääldigt icke-prisvärt för det vi fick.

Så Gimo Herrgård får nog ingen tredje chans av oss. Synd bara att det inte är några ställen som marknadsför sig för just minikonferenser/små möten, där små företag kan få just en mysig svit eller någon liten salong att hålla till i istället för något formellt mötes-/konferensrum. Vi spenderade nog en dag med att googla för hitta ett lämpligt ställe med en svit med eldstad för lite mysigare arbete. Tillgången till lämpliga lokaler för detta finns nog på nästan varenda herrgård/slott med hotell-/konferens-verksamhet, men ingen verkar ha tänkt på att marknadsföra det. Så det är svårt att hitta.

Nu har jag haft min timmes nattvak, och ska somna om i tre-fyra timmar till. I en skön dubbelsäng bara för mig. Lyxigt. Men jag måste ha teven på i bakgrunden, för annars skulle det kännas mörkt och ensamt och läskigt själv i ett stort rum i en gammal herrgård. Fortfarande som 37-åring är jag mörkrädd på nya platser…

P.S. Barnen har enligt uppgift haft det bra med sin far, trots att mamman övergivit dem för ett dygn och bara skickat ett enda godnatt-sms till pappan för att höra om allt gått bra. Lillskiten i magen sparkar på som vanligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.