Kul liv…

Jag har nu, när barnen är fyra och snart två, tydligen anammat det där med att sova när barnen sover. Riktigt hardcore.

Klockan är mitt i natten, och jag har för fjärde eller femte kvällen i rad somnat vid nattning vid 18-19-tiden. Inte för en halvtimmes snooze, utan somnat på riktigt, för kvällen.

Eller, jag vaknar förstås mitt i natten och ligger och snurrar i sängen 2-3 timmar. Inte så högkvalitativ egentid, direkt.

Eftersom jag som gravid är extremt inställd på frukost direkt efter uppvaknandet blir jag också genast enormt hungrig. Men en kan ju inte gå upp och äta mitt i blanka natten, så jag ligger och lider i min svält.

Fantasierna som börjar med en frukostmacka och kaffe avancerar snart till en ostdrypande calzone, via en gräddig kycklinggryta. Att middagen bara blev en macka och te gör nog sitt till, men jag hade ju tänkt komplettera med en kaffe och något mer när barnen hade somnat… Håhå jaja…

Och DÄR kickade Novalucol-behovet in, eftersom jag råkade rulla över på rygg en stund. Och stressen över att klockan är 02 och jag borde somna om för att inte få en total lose-lose i form av ingen egentid/vuxentid/komma-ikapp-med-jobbmejlen-tid/hushållsarbetstid PLUS trötthet p.g.a. alltför upphackad sömn. Igår låg jag vaken 01.30-04.30 och var i totalt zombieläge när L kom tassande någon gång efter 05, och när klockan började ringa vid 06.

Jag hade kanske kunnat gilla läget annars, om all min lediga tid i alla fall hade offrats för lång och välgörande törnrosasömn. Säkert bra för både mamma och bebis. Men detta gör mig bara trött, less och bitter.

Har varken Novalucol eller vatten vid sängen, och magen svider och läpparna är fnösketorra, men orkar inte gå upp. Blir väl en timme Farm Heroes innan jag kan somna om… Kanske egentligen hade varit bättre att gå upp och äta en macka och dricka en kopp te och somna om mätt och varm i magen? Men det känns bara för fel att gå upp och äta vid 02.

Det är stora och viktiga saker som avhandlas här 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.