Ny vecka, 23+0

Ny vecka, 23+0

Dags för fredag och ny graviditetsvecka. Så, vad har hänt i vecka 23, och vad väntar i vecka 24?

Jag är nu alltså tjugotre fulla veckor gången, på barnmorskespråk 23-plus-antal-fulla-dagar och vecka 24 i folkmun, inne i den tjugofjärde veckan.

Mitt mående är fortsatt bra, avseende graviditeten alltså, för annars har veckan mest präglats av en märklig lågintensiv förkylning med diverse konstiga symptom. Jag mår faktiskt nästan precis som jag mådde vid samma tid under graviditeten med L, fast minus vadkramper och nysattacker, som plågade mig i vecka 23 då.

Jag har bra aptit, känner mig lugn och harmonisk, och orkar med vardagen ganska bra. Det har börjat strama ordentligt i nedre del av magen när jag försöker promenera lite snabbare, och det känns som att något lite har gett efter där, att jag liksom inte har samma stöd i nedre delen av magen. Jag tror att det är ligamenten som börjar bli lite …trötta och uttänjda? Men så länge jag tar det lugnt går det bra. Och Novalucol-intaget är ganska omfattande.

Hoppsan sparkar och lever om flera gånger om dagen, och jag börjar få en förnimmelse om att det faktiskt är en bebis därinne. Undrar när de riktiga buffarna ska komma? De senaste dagarna har det dock börjat bli liite buff-liknande rörelser, främst på högra sidan, där jag också börjar känna små svarsknuffar om jag pressar ner en handflata i högersidan när jag ligger på den vänstra.

Hoppsan är nu 30 cm lång och väger 600 gram, som en majskolv eller en druvklase 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.