Lite risig, diverse reparationsbehov och nattliga funderingar

Lite risig, diverse reparationsbehov och nattliga funderingar

Jag är lite allmänt avslagen för tillfället. Anspänning som släppt efter L:s friskförklaring, i kombination med en lågintensiv förkylning, har gjort mig trött och seg.

Jag tror jag har tandvärk också. Efter att bara ha lagat ett enda litet hål tidigare så är jag helt ny på detta med att ha ont i tänderna. Eftersom jag har något virus i kroppen med diverse symtom i näsa, hals och örongångar, inklusive en supersmärtsam mikroskopisk blåsa på tungspetsen, så tänker jag försöka vänta ut förkylningen för att få klarhet i vad som är vad.

Men det lutar ju åt att ett tandläkarbesök blir nödvändigt. Det var säkert fem år sedan sist. Eftersom mina tänder alltid varit bra har jag liksom kunnat strunta i det långa perioder. Men nu börjar kanske åldern ta ut sin rätt :-/

Två par nya glasögon har jag varit och beställt idag också, efter att L bröt av ena skalmen på mina nuvarande i förra veckan. De fixade ihop dem gratis hos optikern över en eftermiddag, men den nya skalmen är inte en hundraprocentig matchning mot den gamla, och jag har haft glasögonen dagligen sedan någon dag före L:s födelse, så det var absolut dags för lite förnyelse. Det var halva priset på andra paret, så det blev ett extra par också, för att säkra upp för ytterligare barnrelaterade missöden. Kände mig lite modig och avvek från de diskreta i guld/brons/brun-skala som jag typ alltid har, och valde ett par svarta (men ganska diskreta) och ett par kraftiga plastbågar i sköldpaddsfärgat.

Tråksaker som tandläkare och optiker är saker jag uppenbarligen inte gör frivilligt, utan bara när behovet blir akut.

Positivt var dock att jag kunde sänka glasögonstyrkan något, och att ett brytningsfel typ hade försvunnit? Jag har haft brytningsfel sedan jag fick glasögon första gången i mellanstadiet, men det har flyttat fram och tillbaka mellan ögonen, och är nu alltså borta. Det fanns inte heller en tillstymmelse till åldersproblem ännu, utan det är bara den gamla vanliga närsyntheten som gäller.

Jag passade också på att få till en synundersökning för nytt körkortstillstånd. Med tre barn kan jag ju bara inte vara körkortslös, och nu har jag också kommit upp i en ålder då det är pinsamt att inte kunna köra bil. Men det känns SÅ motigt att ta itu med det igen, efter en misslyckad uppkörning precis innan H föddes för fyra är sedan. Är jag dålig på att hantera misslyckanden? Mycket. Försöker peppa mig själv med att det finns så många kompletta idioter som har körkort, så varför skulle inte jag kunna klara av det?

Annars är det mest jobb och försök att anpassa oss till vardagen. Förskolan har skjutit bak sista tid för frukosten IGEN, så nu måste ungarna vara på plats vid 07 för att få en mackjävel. Så frustrerad över detta, för det märks ju på barnen att de orkar med eftermiddagen/kvällen ännu sämre när de måste gå upp en halvtimme tidigare. Och eftersom en hemmafrukost lätt tar 1,5 timmar för H, så är det inte riktigt ett alternativ om inte mamman ska dö stressdöden varje morgon, och förskolan DESSUTOM blir sura om barnen inte är på plats när deras ”arbetsdag” börjar 08.30.

Avskyr hur en måste stå med mössan i handen och acceptera alla tider som förskolan dikterar, medan hela ens vardag, familjeliv och arbetsliv hänger på att det just ska klaffa med förskolan. Är redan livrädd för hur det ska bli med förskoletider när Hoppsan kommer, med tanke på hur nära jag kom både personlig kollaps och yrkesmässig undergång i samband med föräldraledigheten med L. Den absolut stressigaste och hemskaste tiden i mitt liv. Tänk om vi inte ens får 30-timmarsvecka beviljat för barnen? Och tänk om vi måste acceptera den där värsta dagsupphackande tiden med hämtning kl. 14, som vi hade med H? I kombination med hemmafrukost och skrikbebis :-S

Jag kommer nog alltid att sörja att jag inte fått någon ”riktig” föräldraledighet, utan att det alltid varit en dans på knivseggen för att kunna jonglera bebis och företag. Tänk att bara få gå i månader och inte ha något annat fokus än bebismys, mammafika och extra tid med storbarnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.