En liten rumlare

Hoppsan sparkar på så himlans duktigt nu. Varje dag i flera, flera dagar har det varit perioder med regelbundna rörelser.

Ett par gånger till och med så regelbundet och plötsligt att det nästan måste ha varit hicka, och att hen vid varje hick verkligen tjongade ut med fötterna ner mot mitt underliv så att hela jag hoppar till.

Eftersom moderkakan är i framvägg (igen, suck…) så är det bara sparkar längst ner mot underlivet och högst upp mot bröstkorgen (inte för att livmodern är riktigt såå stor ännu, men ni fattar… uppåt) som jag känner av.

Med några veckor kvar tills dess att jag bör känna fosterrörelser dagligen (tror det är vecka 25-26, säkert 25+0?) så är det ju möjligt att hen flyttar sig igen innan dess, och att det blir fler perioder med stiltje i magen.

MEN, jag tror att det skedde ett genombrott igår kväll efter att jag lagt mig – jag tror att jag kände Hoppsan RÖRA sig. Alltså inte sparkar, utan mer att hen snurrade runt eller vände på sig. Det kändes inte så starkt, med det kändes, och påminde just om hur det känns när barnet i magen börjar fylla ut livmodern lite mer, så att hen inte kan göra sådana stora, långsamma rörelser utan att det känns. Ett liksom bökande i magpartiet.

Åh, vad det är mysigt att börja känna just b-e-b-i-s därinne, och inte bara en förflugen hand eller fot! Jag fick en sådan enorm känsla av ömhet och liksom anknytning till den där lilla varelsen som ju faktiskt finns och lever därinne.

Snart kommer jag att kunna ligga och kupa handen över en liten rumpa som ligger och bökar snett ovanför min navel på vänster sida, för det har varit favvopositionen för båda de tidigare ungarna så snart de vänt sig med huvudet neråt. (Jag t r o r att L vände sig runt vecka 25-26, men har inga ”bevis” förrän vid TUL i vecka 32+, då låg hon precis så, som en banan med rumpan uppe till vänster, benen svängda mot höger sida och huvudet längst ner till vänster, där hon ofta krafsade med en liten hand också.) Ännu, och just nu, ligger Hoppsan i alla fall med fötterna nedåt.

Om bara 18 veckor träffas vi! (Då är det 39+2, och L kom i 39+4. Min satsning ligger på att Hoppsan kommer i 39+3, på morgonen, men det får jag ta närmare i ett inlägg framöver, för det är ju så kul att spekulera i datum.)

Jag rullade just över på mage och känner faktiskt just nu, as we speak, små ilska rörelser på vänster sida, långt ner, så Hoppsan har visst också vaknat, och känner sig lite inklämd.

Själv är jag ensam vaken eftersom att L plötsligt inte är så extremt morgontidig längre. Vilket känns konstigt efter att hela året ha gått upp med henne vid 5-tiden, och aldrig behövt ställa någon väckarklocka. Nu vaknade jag själv vid 06, och är fortfarande vaken en timme senare, så jag går väl upp och bränner på en kanna kaffe och ser hur lång egentid jag får. Brukar inte bli så länge…

Igår somnade jag vid nattning (surprise, surprise) vid 22-tiden, så barnen var förstås vakna sent och tar kanske sovmorgon. Jag gick och lade mig i stora sängen med båda barnen, läste ”Bäbis kär” för L, och fortsatte med ”En björnberättelse” för H. Då tröttnade L och hoppade ur sängen för att gå och stöka i ”barnkammaren” bredvid, vilket jag lät henne göra. Och när jag läst färdigt var det märkligt tyst. Hon hade gått och somnat själv i sin säng (växa-sängen som egentligen är H:s, men som ingen minns när han faktiskt sov i sist).

Och där sov hon, fram tills för tre kvart sedan, då hon vaknade just när jag skrev de sista raderna i detta inlägg. Nåväl, vad är väl en kopp kaffe i ensamhet, när en istället kan läsa ”Alla tre inne på förskolan Ärtan”, sätta i linser eftersom illbattingen brutit sönder ens glasögonbågar, byta två geggiga bajsblöjor på raken, servera grötklämmis och bli boxad på av kränkt 1,5-åring som INTE ville ha hjälp att klämma fram det sista ur sagda klämmis?

Nu har jag i alla fall fått en kaffe, och sagda illbatting tittar på ”Masha och björnen” i soffan bredvid mig, medan en katt använder min mage som nåldyna. Familjemyyyz…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.