Hemma. Med höstblåsor?

Hemma. Med höstblåsor?

Ikväll kom vi äntligen hem till hemmahuset igen. Med en L som fått plötslig feber kvällen innan, och några röda fläckar under fotsulorna och i blöjområdet. Och alltmer rödprickig i just blöjområdet morgonen efter.

Under hemresan hade hon fortfarande feber, men var vid förhållandevis gott mod. Aptiten har varit riktigt dålig i några dagar, och det har mest varit äppeljuice och glass som gått att få i henne. Hon var också ganska lös i magen något dygn innan febern kom. Vi trodde det var värmen och fukten som gjort henne allmänt avslagen, och att magbekymren berodde på glass- och juicedieten, men det var kanske något mer.

När vi bytte blöja efter landning var det nämligen ingen trevlig syn – de röda prickarna var nu mängder av blåsor i hela ljumskpartiet och bak på rumpan. Det påminde om när H hade vattkoppor, som han ju hade absolut flest av just där. Men L har inte en enda prick någon annanstans än just rumpa och fotsulor. Men kanske har hon också blåsor i munnen, och det är därför hon inte velat äta?

Googlingar pekar främst på höstblåsor (fy f-n för de som tog med ett sjukt barn på planet ner, för det är då hon måste ha blivit smittad… sen tvingades vi också flyga med sjukt barn, för en har ju inte mycket till val när det är hemresan) med undantaget att hon inte har några synliga blåsor i ansiktet. H hade ju troligen höstblåsor i samband med att han började föris för nästan 3 (!) år sedan, men han hade mest blåsor runt munnen (och även några kring rumpan).

Det påminner alltså om både höstblåsor och vattkoppor, så som vi känner till dessa två sjukdomar, men höstblåsor verkar troligast. Får rådfråga barnmottagningen imorgon…

Joråsåattere…vi börjar väl med lite VAB istället för föris nu efter hemkomsten då…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.