Ny vecka, 20+0

Ny vecka, 20+0

Mitt i semestern är det nu dags för veckobyte, och det är nu färre veckor kvar än som redan har passerat. Halvtidsdagen var ju igår, på 19+6, och då är det 20 veckor på dagen fram till 39+6, som ju brukar räknas som BF-dagen. Idag är förhållandet det omvända, med 20 veckor avklarade, och 19+6 kvar.

Jag räknar i vart fall inte med att det ska kunna vara mer än hälften kvar, eftersom min längsta graviditet (den första) varade till 40+0, och nästa bara till 39+4. Förhoppningsvis har jag minst en vecka kvar till jul efter att Hoppsan gjort entré.

Det har varit lugnt i magen den här veckan också, men efter att ha sett Hoppsans rumlande på RUL:et utan att känna av det så är jag inte direkt orolig. Otålig och lite irriterad, möjligen. Men det är nog precis som med L, att de tidiga rörelserna kändes tidigt och väl, medan de riktiga sparkarna lät vänta på sig. Någon gång om dagen känner jag möjligen någon snabb liten spark, men inte mer än att jag hinner haja till och tänka ”Var det där…?” Och sedan händer inget mer.

Halsbrännan börjar bli riktigt besvärlig, och magen börjar bli r i k t i g t stor, och lite spänd, sådär så att jag aktar mig noga för att gå in i saker, för att det börjar bli obehagligt så fort något nuddar magen. Men jag minns ju att det kommer bli ännu värre.

Annars inget nytt, och jag känner mig inte särskilt gravid. Utöver att jag är trött, seg och sur då 🙂

Hoppsan är stor som en endiv eller ett granatäpple, och kommer att närma sig 4 hekto denna vecka, och är drygt 25 cm lång. Alla organ är färdigbildade, och ska nu bara mogna. Hoppsan ska sedan mest tjocka på sig, och håller på att bilda sin första laddning bajs. Som säkerligen hamnar i fostervattnet, eftersom jag haft 2/2 på detta så här långt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.