Ny vecka, 17+0

Ny vecka, 17+0

Fredag, och veckobyte. Vi går in i vecka 18, och det börjar långsamt närma sig dags för RUL. Eller… det blir först mer än halvvägs igenom vecka 19, men idag var dagen för den ursprungliga kallelsen till RUL, och därför känns det som att det börjar närma sig nu.

Graviditeten löper på ungefär som tidigare. De livliga och absurda drömmarna har minskat, och kanske, kanske håller smärtan i högerhöften på att minska lite också.

Ligamentsmärtorna är jättekraftiga just nu, och det hugger i ljumskarna och hela vägen runt under magen när jag reser mig snabbt, nyser eller vrider mig. De här smärtorna har dock aldrig stört mig (efter att jag i början av graviditeten med H googlat mig fram till att det inte var farligt, och inte innebar att jag skulle nysa sönder mina äggstockar) eftersom de är så kortvariga och liksom bara känns som en sträckning.

Jag är trött, men inte som förr, och mår inte illa alls utom när jag är riktigt, riktigt hungrig.

Jag är varm och svettig och sur mest hela tiden, och har ett väldigt begränsat utbud av mat som jag äter, som varierar lite från dag till dag. (Det KAN ha varit så att jag blev utan middag häromkvällen för att jag skickade tillbaka kycklingbitarna som skulle ha serverats med pommes, när de istället kom med friterade potatisklyftor. Då hade jag länge studerat menyn för att se något jag kunde äta, och pommes med kyckling var det mest neutrala jag kunde hitta. Smaklöst och lite salt. Medan potatisklyftor är något helt annat i både smak och textur, och jag kunde inte alls tänka mig att äta det. Inte ens av ren artighet.)

Hoppsan ska nu vara någonstans kring 20 centimeter lång, och väga drygt två hekto. Det ska vara full rulle därinne, men jag har känt rörelser mindre frekvent än förra veckan. Men det är inget som oroar mig särskilt mycket i det här skedet, då det dels räcker att Hoppsan flyttat sig lite för att sparkar och boxar ska hamna där de inte känns, dels så är rörelserna fortfarande så diskreta att jag bara känner dem om jag sitter still och inte är upptagen med annat. Och eftersom jag varit ”ledig” med barnen den senaste veckan så har ju dessa lugna stunder inte duggat tätt, direkt.

På det stora hela känner jag mig inte särskilt gravid just nu, utöver den allt större magen och att jag somnar tidigt om kvällarna och tycker att nästan all mat är vedervärdig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.