Bra värden, tror jag

Eftersom jag är av en nyfiken och otålig (och kanske lite hypokondrisk) sort började jag fundera över resultaten på de där blodproven jag tog vid inskrivningen på MVC.

Jag har ju varit så trött (precis som alltid i början av en graviditet), men har även tappat hår i mängder (precis som före graviditeten), och började fundera på hur det var med de där sköldkörtelvärdena. Att jag inte hört något berodde kanske inte på att allt sett bra ut, utan på att ingen kollat upp resultaten? Jag fick ju gå tillfälligt hos en barnmorska vid inskrivningen, för att sedan få komma till den jag hade förra graviditeten efter semestrarna, först i augusti.

Men nu fanns det ju plötsligt ett sätt att få reda på resultaten utan att ringa och hetsa de stackarna på MVC – jag kunde ju gå in och kolla Mina Sidor på 1177!

Efter lite googling kom jag fram till att detta borde vara bra värden, som innebär att sköldkörteln (S-TSH) fungerar som den ska, och att S-Ferritin (Järndepå) tillsammans med Hb-värdet – som var någonstans kring 145 vid inskrivningen – borde betyda att jag inte beräknas behöva ta några järntillskott under graviditeten.

Alltid skönt att veta.

Just nu är vi på väg från Kolmården, där vi spenderat ett par dagar (och gräsligt mycket pengar) på att hålla barnen typ glada och trötta. Skämt åsido så har det varit en kanonminisemester, framför allt för barnen. Men det får bli ett annat inlägg, för nu måste jag sova en stund i bilen medan barnen gör detsamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.