Vaccinationsvecka

Vaccinationsvecka

Den här veckan har gått i sprutornas tecken, för alla i familjen utom mamman.

Pappan och barnen var och tog TBE-sprutan i tisdags, och L fick äntligen sin första dos, som vi borde ha sett till att hon fick i april eller så. H gjorde inte en min, och L hann inte riktigt med i svängarna och var precis på väg att börja tjuta när det plötsligt var klart.

Och igår förmiddag fick L äntligen MPR-vaccinet. BVC-sköterskan hade inte kommit ihåg att kalla till 18-månaderskontroll (de är sjukt underbemannade på stans enda BVC), och nu är det ju semestertider och tid för kontroll blir således först i mitten av augusti. Men då blir det precis lagom i tid för H:s 4-årskontroll, så vi bakar ihop dem. Det fanns dock tid att klämma in sprutan före, eftersom vi vill ha möjligheten att resa om andan skulle falla på. Det är ju så lång ”väntetid” på eventuella biverkningar på den sprutan, så det kändes viktigt att hon fick den nu. Jag skulle så gärna vilja resa någonstans innan trean gör entré, eftersom det kommer att bli ännu svårare sedan.

Hon blinkade inte ens, och ville genast bara hoppa ut min famn och leka med den lilla korgen med klossar hon fått fatt i innan jag fångade upp henne för sticket. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir några biverkningar.

TBE-sprutorna har för övrigt fått obemärkta förbi hos båda barnen också. Nu ska vi bara komma ihåg att L ska ha en dos till inom en månad, och sedan är vi ”färdigsprutade” för i år, utöver att jag säkert ska ha influensavaccinet till hösten m.h.t. graviditeten.

Jag är så glad över att vi har tillgång till vaccinationer. Synd bara att TBE-sprutorna inte ingår i BVC:s vaccinationsprogram här i värsta riskområdet, för det är både dyrt (så värt, såklart, och inget bekymmer för oss, men kanske för andra som också skulle behöva) och meckigt att hålla reda på tider för fästingbussar och fästingbåtar och allt vad det är, och vilka år är det egentligen en ska ta sprutan?

Jag fick mitt livs andra (kända) fästingbett för några veckor sedan, men jag är ju vaccinerad, och det blev ingen borrelia heller. Vidriga små kryp det där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.