Ögoninflammation x 2

Jaha, då har ungarna tagit sommarlov i förtid, genom att skaffa sig rejäla mängder ”ögonsnor” som H kallar det.

Lapparna på förskolan har suttit där i någon vecka. ”Nu går det ögoninflammation på förskolan!” och en A4-sida om symptom, behandling och lämplig tid för hemmavistelse.

Och igår började H:s ena öga vara. Och sedan nästa öga. B höll båda ungarna hemma igår, men imorse fick L hänga på mig på morgonen och avlämnas på förskolan. Efter ordentlig inspektion, såklart.

Men när jag hämtade stoltserade även lillungen med ett varande öga. Såklart. Två dagar före förskolans sommarstängning. Vi har valt att ge ungarna sommarlov under de fyra veckor som förskolan stänger och samkör med stadens övriga Montessori-förskolor. För att vi kan, och det känns skönt att de slipper skeppas iväg till ett helt annat ställe med delvis annan personal och andra kompisar.

Att det sedan inte sammanfaller med när vi har tid att vara lediga båda två får lösas med lite pusslande och trixande och hjälp från släkten, och så får väl barnen lite extra ledighet om vi lyckas pussla ihop ledighet för någon resa framöver. Men det hade onekligen varit skönt att få de sista dagarna i lugn och ro på jobbet innan pusslandet med barnen börjar.

Ögoninflammation. En ny upplevelse i den här familjen. Barnen verkar inte lida nämnvärt och har inga andra problem än lite snorig näsa på H och lite hosta på L. Men fy vad det är jobbigt som förälder att se ens barn ”trasiga”, framför allt i ansiktet. Vi har knappt vant oss vid L:s eksem runt munnen, som kommit och gått sedan typ september förra året. L har än så länge bara gult gegg i ena ögonvrån, men H:s ögon har varit helt igenmurade, svullna och riktigt blodsprängda. Men de ser redan bättre ut, så förloppet verkar snabbt.

Vi sköljer med koksaltlösning, baddar med ljummet vatten och bomullstussar och torkar med någon sorts ögonvåtservetter. Förhoppningsvis blir de snabbt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.