Läggdags

För mig alltså. Di små sussar sött sedan tre och en halv timme tillbaka. En somnade snällt med mig i bäddsoffan, och en slocknade med mormor innan sagan ens var färdigläst. Nu är den sistnämnda återbördad, och jag har just krupit ner bredvid de här två.

Lillasyster tar plats. Och vill gärna ligga nära/på alla. Samtidigt. Storebror sover halvt uppe på den angränsande extra tältsängen, som vi aldrig officiellt använder eftersom vi alla trivs så bra med vår sovhög i bäddsoffan. Eller nåt.

Idag åt vi lunch på stan. Eller nåt. Jag köpte tre portioner mat, åt en och fick kasta två. Inget barn hade aptit, ett barn klättrade ur barnstolen som saknade sele och fick sättas i vagnen under högljudd protest, och ett barn fick hysteriskt utbrott över att efterrätt inte blev aktuellt p.g.a. oäten mat, och fick bäras ut sparkandes och skrikandes av svettig och svärande mamma, som inte fick kaffe på maten.

Sedan fick alla glass i solen. För att mamma och mormor ville ha glass i solen och principer om inga-sötsaker-utan-mat därför snabbt kunde glömmas. Det större barnet slukade sin glass på nolltid, medan det mindre mest ordnade en glassinpackning med strösselskrubb. Kag klappade mig själv på axeln över valet av vit glass med ljust strössel.

Sedan blev det parklek gånger två, och alla var jätteglada utom mamman, som fortfarande inte fått kaffe. Storebror lekte lill-polis och läxade upp andra barn om att det minsann inte var ”bara deras rutschkana” (sade lille herr Ogin, som aldrig vill dela med sig av något) och lillasyster åt sand.

Det blev dusch vid hemkomst och macka-och-yoghurt-middag, och sedan var det inte svårnattat. Min ocean av egentid spenderades gloende framför mig eller ner i telefonen vid köksbordet. För att jag ändå somnat till en stund vid nattning, vilket gör mig inkapabel att föra ett samtal resten av kvällen.

Jag funderar på att lura sömnen en stund och läsa vidare i denna:

Tydligen var det ändå så sent som i september förra året som jag påbörjade den….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.