Har dockat moderskeppet…

Igår tog jag ongarna på tåget och for till Örebro. Ännu ett dåligt samvete som gnagt ett tag har ju varit att jag varken hunnit prata med eller hälsa på mamma länge. Men nu blev det av, som vanligt lite påtvingat av att B hade bjudit in kompisar på grabbkväll (=superstereotyp tillställning med medelålders småbarnsfäder som lyssnar på arg rockmusik från deras ungdom, grillar kött, dricker whisky och röker cigarr).

Resan gick långt över förväntan, med två hyfsat lugna barn (prisa gud för att L fortfarande ryms i sitt babyskydd och satt fastspänd) som hölls nöjda med hjälp av leksaker och mängder av godis. L visade sig vara tokig i den där mer färgglada varianten av Ahlgrens bilar, som hon fick delade i bitar lite mindre än hälften (den andra halvan åts upp av mamman, så klart), så nu har jag i alla fall en bra muta när det behövs. Inga regler gäller när det gäller att hålla barn lugna på resor…

H är sin far upp i dagen och sitter med tungan ute så fort han koncentrerar sig på något. Fröken L har attityd, både på tåget och sittande i vagnen på väg hem till mormor. Mamman fick till och med dricka en pressbyrålatte 😮

Resevagnen blev återigen Phil & Ted’s Vibe, som inte är optimal att resa med, men fortfarande det bästa alternativ jag har. Den är lätt att fälla ihop på tåget, och jag får med babyskyddet utan att behöva ta av sittdelen. H får klämma in sig i undersätet på resdagarna, och sedan lämnar vi kvar babyskyddet hemma hos mormor och kan ha H i det rymliga huvudsätet och L i syskonsätet nertill under dagarna på plats. Men den totala avsaknaden av lastutrymme med två sittande barn är ett problem med denna vagn, det går inte att komma ifrån.

Väl hemma hos mormor blev det snart mindre festligt, då H kräktes upp lunchen. Kvällen förlöpte sedan väl, och två barn åt middag, duschades och kom i säng. Mamman somnade så klart också. Någonstans under sen kväll kom ett brutalt uppvaknande, då H kräktes i sängen, jag stod och försökte reda ut vad som behövdes göras först (rycka bort smutsiga lakan, lyfta bort barnet, eller ge honom något att kräkas i?), och L rullade ur sängen och vaknade med ett skri. H grät och gnydde och var full av uppspydd middag, L vrålade, och jag sprang runt i min mors lägenhet och letade efter saker att torka med, nya lakan och bra kärl att kräkas i.

Ytterligare en omgång kräks blev det efter någon timme, som dock tursamt hamnade i den gamla pottan jag ställt bredvid sängen. Bara att torka av, krama om och somna om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.