Miniweekend på skärgårdspärla

Miniweekend på skärgårdspärla

I fredags hade vi plötsligt blivit erbjudna barnvakt – från fredagens hämtning och fram till lunch på lördagen. Morfar och tant G skulle ta hand om telningarna, så att vi föräldrar kunde få lite avkoppling. Kanske gå ut och äta på fredagskvällen, och sova en natt ostört.

Knappt var dock barnvakten ordnad förrän jag fick ett mejl i min inkorg om att Furusunds värdshus hade renoverat sina rum och nu hade nyöppningserbjudande. De måste ha haft min mejladress sedan vi firade midsommar där med B:s familj förra året. Vi ändrade genast fredagens planer på hemmamys, och såg till att infinna oss i Furusund på fredagseftermiddagen.

Vi fick fika framför brasan vid ankomsten, och tog oss sedan ner till bubbelpoolen och bastuflotten nere vid vattnet. Vädret var gråkallt, men vad gör väl det med varm bubbelkopp och vedeldad bastu? Därefter gjorde vi oss iordning på rummet, som var något helt annat jämfört med hur rummen såg ut förra midsommar. Nu var det ett ganska lyxigt hotellrum, med schäslongsoffa och vacker utsikt över sundet.

Jag tog till och med på mig en klänning och lite smink. Vilket typ aldrig händer numera. Och sedan fick vi en helt fantastisk trerättersmiddag bestående av carpaccio på rökt hälleflundra, torskrygg med betor och pepparrotsskum, och sist bakat äpple med mandel, maräng och gräddfilsglass. Vi åt och åt, och avslutade med desserten, kaffe och avec framför brasan.

Troligen var klockan inte speciellt sent när vi drog oss upp till rummet och slocknade som bara två småbarnsföräldrar på grönbete kan göra. Sedan sov jag ända till en bit efter 07 innan jag vaknade av mig själv. Sovmorgon i min värld där minstingen tycker att 05.15 är godmorgon…Frukosten serverades på rummet eftersom det var få gäster den dagen, och den var också bra.

Så vi åkte hem nöjda, efter att för en stund ha fått återuppleva lite av vårt tidigare liv, livet f.b. (före barnen) och för första gången på länge ha fått umgås bara vi två, utan några som helst krav eller måsten på något utöver att trivas och slappna av.

Vi brukade ofta åka iväg på romantiska get-aways förr om åren, och Furusunds värdshus mäter sig nu i mitt tycke med de flesta herrgårdar, slott och kurorter vi besökt för weekends tidigare (möjligen Loka Brunn och Yasuragi Hasseludden undantaget). Mindre av ståndsmässig och historisk slotts-/herrgårdsmiljö än det gängse weekendstället, men man får ju vacker skärgård istället. Både mat och boende och relax var helt i linje med vad vi vill ha för en parweekend.

Det här är som vanligt helt osponsrat, även om det låter som ett reklaminlägg. Vi åker garanterat tillbaka så fort vi kan fixa barnvakt över natten igen 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *