Vabbpremiär

Vabbpremiär

Tre dagar hann det gå, från den ”riktiga” förskolestarten och tills det att L fick vara hemma sjuk från förskolan. B fick vackert vabba idag, efter att L hostat och hostat natten igenom, och till och med hostade så hon kräktes upp slem på morgonkvisten. De fick en tid på barnmottagningen nu på eftermiddagen för att kolla upp henne.

Förskolepersonalen uttryckte igår att hon hade hostat väldigt mycket, och till och med försökt ringa B om det. (En halvtimme före hämtning, thank you very much…) Hon har ju hostat ända sedan vi åkte på den däringa fjällpesten i Trysil. Hostan låter rätt illa, en torrhosta från djupt nere i magen, nästan lite skällande. Men hon har varit pigg och glad och orkat med förskoledagarna fint. Inte haft feber eller verkat sjuk på något annat sätt.

Så jag har väl mest tänkt att… tja, ungar har hosta när de varit förkylda, och det kan ju hänga i ett tag. Jag är inte direkt morsan som kastar sig på telefonen till doktorn så länge ungarna har ett hyfsat allmäntillstånd eller verkar ”normalt” sjuka. L är inte ett spädbarn längre, hon har ingen feber och har inte verkat ha svårt att andas, det har inte pipit om henne, och hon är vaccinerad mot kikhosta. Jag har läst på 1177.se och på barnakuten.nu, och inte tyckt att det verkar vara någon fara.

Men inatt var det väldigt rossligt, och hon vaknade och var ledsen flera gånger, och kräktes som sagt slem till slut. Min bedömning är att hon bara är hostig, helt enkelt, och att det kommer att gå över. Men när nu förskolan sagt att de inte tycker om hennes hosta så är det väl lika bra att en läkare får kolla på henne. Eftersom det gick att få tid på barnmottagningen – jag hade aldrig tagit henne till akuten för den här hostan.

Mest troligt har hon väl åkt på någon ny bacillusk på toppen av den gamla torrhostan. Slemmet är ju liksom nytt. Jaja, vi får väl se vad doktorn tycker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *