Inskolning interrupted

Igår startade vi L:s inskolning. Första dagen bestod bara av en timmes information och tid för L att börja bekanta sig med miljön och ”inskolningsfröken”. L var sitt vanliga jag, och sprang runt och undersökte, klättrade och försökte riva ner allt.

H fick vara kvar sedan, medan B och L gick hemåt och jag gick till kontoret. Sedan hämtade jag honom vid 14-tiden. Då hade han varit trött och hängig.

Idag var B med L på inskolningen. Meningen är att vi ska vara där 8.30-13, och att H då får gå på föris samma tider. Men L hade INTE velat äta någon lunch. Eller sitta still på stolen. (Vet inte om det är generellt för montessoriförskolor, men vår förskola har inga ”hjälpmedel” såsom barnstolar, haklappar, pipmuggar, utan ungarna förväntad använda minivarianter av vuxensakerna redan från början. Lite overkill på en småbarnsavdelning, tycker jag.) Sedan ville hon INTE vila med de andra barnen. Så de avbröt vid 11.30.

Strax efter att de åkt kallades de tillbaka för att hämta H, som återigen bedömdes för trött och hängig. Nu ville de inte se honom på ett par dagar. Jo, det är ju plättlätt att vabba när en förälder måste vara med L på förskolan också… Så imorgon blir jag hemma med båda ungarna, och inskolningen får återupptas…senare. Orka!

Men nya förskolevagnen har iallfall kommit, så imorgon får det bli en premiärpromenad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.