Trysil – fjärde vändan

Trysil – fjärde vändan

Jag sitter i bilen på väg från Trysil, efter fyra dagar med en lätt Norénsk touch.

Pappan har varit sur och tvär och haft noll tålamod med ungar som betett sig rövigt. Vilket de ju har. Såklart. Ta en ettåring och en treåring och ta bort deras mat- och sovrutiner, lägg till lite poolbad och – i treåringens fall – skidskola. Tänk en vistelse på hotellrum utan någon självförsörjningsmöjlighet, d.v.s. det är frukost, lunch och middag på lokal som gäller. Oftast tajmat med ett sällskap om åtta personer.

Mamman har haft dåligt tålamod med pappans oförmåga att gilla läget och göra det bästa av situationen. Lägg på lite PMS och en konstant rusande ångest över oringda samtal, omejlade mejl och en sex dagars orörd och osedd inbox. Plus lite strul med förskolan angående H:s tider nu när L ska börja inskolas, som alltså måste ordnas upp senast imorgon. Egentid utan barn under resan – i princip noll. Skrikutbrott har förekommit, i hotellrummet framför barnen och allt.

L har lyckats stoppa hotellrummets toalettborste i truten TRE gånger. Snabb som en vessla och målinriktad som en katt som vittrat ett byte.

Vad mer? Jo, mamman OCH pappan fick plötsligt frossa, ledvärk och hostattacker på hemresedagens morgon. Pappan sitter och skakar vid ratten, och jag håller tummarna för att vi kommer hem i ett stycke. Samt kniper för kung och fosterland vid varje hostattack, eftersom tio timmars sporadisk men kraftig hosta verkar vara ungefär gränsen för vad mina knipmuskler orkar med utan bekymmer.

Sen har ungarna varit mysiga, och vi har badat och promenerat och H har lärt sig åka skidor. Men det finns ju redan på instakontot, som ju oftast bara får de fina bilderna. Sammanbrotten dokumenteras sällan i bild…

En fullständig recension av hotellet och det vi hunnit uppleva kring Fageråsen kommer…”annan gång” som H brukade säga om det mesta för något år sedan.

2 thoughts on “Trysil – fjärde vändan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *