Veckans vardagsmat, v. 6

Veckans vardagsmat, v. 6

Det blir inte så avancerat den här veckan.

Förra veckan hittade B (det är alltid han som köper hem en massa saker utan tanke på när de ska ätas, och som sedan dyker upp och stökar till hela matschemat…) en bit sidfläsk som behövde förbrukas i kylskåpet som fick bli en Carbonara som i grannbyn , så pumpasoppan fick skjutas på framtiden.

På torsdagen fick jag jobba sent och äta räksallad på kontoret, H fick middag hos morfar (där får han alltid bestämma, och det blir alltid köttbullar och makaroner) medan B och L tydligen delade på en pizza. Laxwrapsen fick bli fredagmiddag istället.

Auberginepastan var bra, som vanligt, och fiskpinnarna var en riktig hit.

Den här veckans meny ser ut som följer.

  • Måndag: Bratwurst med stekt potatis och surkål (avsteg från fisk/vego-vardag pga *trumvirvel* B hade köpt hem korv utan plan.
  • Tisdag: Laxchowder på förra veckans kvarblivna lax. (Bläää! tyckte båda barnen, trots att de båda ätit det förr…)
  • Onsdag: Slutligen dags för pumpasoppan.
  • Torsdag: Fisk med saffrans- och kokossås. Ett recept jag lagat av och till i säkert 15 år, efter ett gammalt receptblad från mataffären, som faktiskt fanns online. Serveras med vitt ris och paprika som strimlas och ugnsgrillas ganska hårt. Obeprövat på ungarna, men med lite tur gillas de glada färgerna. Kanske något grönt till också. Och om inte annat vet jag att de äter riset…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *