L, 14 månader!

Hon blev hela fjorton månader gammal idag, min minsting.

Den där vansinnigt charmiga, urjobbiga lilla illbattingen. Som busar oförtrutet, skrattar med hela ansiktet och älskar att pussas.

Som skriker högt när hon inte får ett nytt lager smör på mackan, biter mamman i tårna vid varje givet tillfälle och är envis som en gammal get.

Som tycker att ankor och vovvar är meningen med livet, och har flera dansmoves som hon drar igång så fort hon hör något som liknar en rytm eller en melodi. Även om det är en pålningsmaskin.

Dagen till ära har hon gjort lekparkspremiär på riktigt. Hon lärde sig äntligen gå i skor (även om hon ramlar ibland, och inte kan resa sig upp själv), och kunde springa omkring i parken (försöka följa med ett par hundar därifrån) och inte bara gunga, utan även klättra upp på lekställningens lägre nivåer, och åka den minsta rutschkanan. Hon skrek i högan sky när det var dags att gå hem.

Vad mer, vad mer? Jag vet att jag skrivit alldeles för lite om L, eftersom tvåbarnschocken varit massiv, och ännu inte lagt sig, utan bara blir värre och värre. Herregud, vad tiden har blivit knapp! Det får bli några stolpar, helt enkelt.

Storlek: 80-86, 5 i blöjor

Äter: Det mesta, men helst smör, ägg och kött. Och sötsaker, så klart.

Sover: Mellan 20 och 06-07, med ett par uppvak, och en gång på förmiddagen, 45-90 minuter.

Säger: Mamma, Pappa, Kah (katt), Kah-kah (anka, eller kvack-kvack, eller kaka eller macka beroende på kontext), Vovve, Brum-brum (fordon av alla typer), Titta, Mmmah! (pussljud)

Gör: kryper upp och nedför trappan, busar, dansar, går runt och draperar sig i kläder/handdukar, klättrar upp på köksstolar, äter själv med sked och dricker ur riktigt glas.

Tycker om: ankor, hundar, musik, storebror, att gunga och pussas

Tycker inte om: att bli torkad/tvättad i ansiktet, att inte få som hon vill, att vänta.

Precis som med H i den här åldern är det stökigt med sömnen. L är svårnattad, vaknar ganska ofta, men kvittrar som en lärka före klockan sju varje morgon. H är mammig och delvis även pappig, sover endast i vår säng, och är hyperaktiv och nöter runt i sängen och sjunger och pratar för sig själv en lång stund innan han kommer till ro. Det känns som att vi inte gör annat än natta barn.

Nu har de ändå sovit sedan kl 20, och jag ska ta och krypa ner bredvid H i väntan på att även L kräver att få komma upp i stora sängen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.