Upprustningskriget – en följetong

Upprustningskriget – en följetong

En tror att en har koll på vad barnet kan ta sig för. Har säkrat de värsta dödsfällorna. Tror en.

Så en går ner i tvättstugan med barnen kvar på övervåningen. Det tar ju bara ett par minuter att slänga in lite tvätt. Den ena tittade på ”Greta Gris” och den andra sprang runt med ett skötunderlägg och verkade ha kul.

Kommer tillbaka till detta.

(Ja, det är ett berg med smutsig disk, två tomma ölflaskor och en tom vinflaska på bänken. Exakt noll städning har företagits denna helg, men mina barn lever inte i en misär av smuts och tomglas för jämnan, okej?)

Hon har alltså plötsligt lärt sig att klättra upp på pallen, och kommer nu åt köksbänkarna, där vi glatt lagt upp allt som är farligt för små barn. Som tur var hade hon fokuserat på de avsvalnade falukorvsresterna från den nyligen intagna lunchen, och inte globalknivarna.

Hon är snabb i vändningarna, busbebisen….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *