Veckans vardagsmat v. 43

Veckans vardagsmat v. 43

Då så, då var veckans matplanering klar. 

L vaknade efter bara en halvtimmes tupplur, men hade bajsat och verkar nu glad och pigg, så det är väl bara att låta henne vara uppe. Om vi snor ihop en tidig lunch så hinner hon kanske sova en stund till innan det är dags att gå iväg och avverka veckans matinköp. Jag har börjat försöka få det överstökat på vägen TILL förskolehämtningen istället för på vägen därifrån. För det är trots allt lättare att handla med bara ett barn.

Utgångspunkterna denna vecka är att vi har en bit överbliven brie i kylen, och på affären finns bra erbjudanden på hel laxsida, avokado, blå potatis och sötpotatis.

Lax och broccoli verkar vara veckans tema. Men det är två saker jag verkligen gillar, så det får bli så. Förra gången det fanns en matplanering var ju vecka 40, och då var vi nöjda med både det grekiska spenatriset ”spanakorizo” och den parmesanbakade laxen, som var nya bekanta. Laxchowder är en av hushållets standardrätter, som alltid fungerar bra. H åt inte så mycket av något av det, men han får peta i sig det som går ner, och så får han en knäckemacka eller så om han är mera hungrig. Vi kan ju inte äta falukorv och frysköttbullar jämt och ständigt. Blomkålspizzan blev aldrig av, för livet kom emellan eller något.

Blomkål fick jag och L till lunch idag också. Någon sorts kylskåpsresning blev till ugnsrostad blomkål och skogschampinjoner, penslat med brynt smör. Och en äggcocotte var gjord på ägg, några droppar grädde och några flarn västerbottensost. L åt glatt av allt, med klar preferens för champinjonerna. Ugnsrostad blomkål är så sanslöst gott, framför allt i kombination med de knäckiga tonerna av brynt smör. En klar vegofavorit för mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *