Föräldramöte

Föräldramöte

Igår kväll var jag på mitt livs andra föräldramöte. Det första på den nya förskolan för mig. B var på ett i våras.

Det var kul att få lite inblick i vad barnen gör på stora avdelningen – jag har ju bara sett den från dörren tidigare. Överinskolningen sköttes ju helt av pedagogerna, så jag har inte vetat så mycket om vad de pysslar med där. Utöver det jag hör från H, då, men det är inte alltid lätt att få grepp om en treårings berättelser.

Det mest bestående intrycket från mötet var dock AJ MIN ARMA RÖV! Att (med min väl tilltagna bakdel) sitta en dryg timme på en stol byggd för ett litet barns ändalykt… Jag har fortfarande inte återfått full känsel i rumpan. 

Jag tycker mig se en viss skillnad i föräldraattityderna här i småstan, vid jämförelse med den förra förskolan i den lite ”finare” norrförorten. Här var det mer ett intresserat lyssnande om barnens aktiviteter än ett förhör om hur det egentligen stod till med luftkvaliteten på eftermiddagarna, och långdragen debatt om huruvida det kunde tillåtas att bjuda på något med SOCKER 😱 när barnen fyllde år.

Ett visst knorr om Schoolsoft förstås, men det verkar ju rent allmänt vara ett gissel för alla som försöker använda det. Vi är så kassa föräldrar att det tog oss ett drygt halvår i nya förskolan innan vi ens försökte logga in. Och då ville systemet inte alls kännas vid oss, så vi lämnade det hela där.

Jag är annars inte speciellt engagerad i förskolan. H trivs och utvecklas i massor, det märker vi ju. Han berättar en hel del om sina dagar, och jag känner mig helt bekväm med att han nu är en egen individ med ett liv utanför familjen. Jag behöver inte veta om allt han gör varje dag. 

När jag kom hem hade B utfodrat och nattat båda de små fast klockan inte ens var 20. Glädjen blev dock kortvarig, eftersom L snart vaknade och vägrade somna om. Vi försökte ändå kolla på teve en stund, men när även H kom tassande uppför trappan fick B gå ner och läggs sig med honom, medan jag spenderade en jobbig timme eller två med att få L att somna i vagnen. Hon grät och grät och grät. Någon gång efter midnatt vaknade jag liggande på soffan med armen över ett sovande barn i vagnen bredvid och tassade ner till sovrummet.

L är uppenbarligen inne i ytterligare en fasansfull fas, och vissa kvällar/nätter är rätt dryga nu. Hon har även varit förkyld i omgångar sedan i augusti, och hostar och rosslar. B fick besöka barnmottagningen igår för att kolla upp hennes illande röda mungipor och likaledes röda prickar på hakan. Den feta krämen vi fick rekommenderad på Apoteket har inte hjälpt alls, utan utslagen bara sprider sig. Läkaren gissade på någon form av svampinfektion, och vi fick Daktacort utskrivet. Det skulle hjälpa både mot svamp och typ ALLT annat också, så vi hoppas hon blir bättre nu…

Den här veckan jobbar jag tre dagar i rad, eftersom jag och barnen drar till mormor på fredag. Så nu ska jag återgå till jobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *