En sån där bra mammadag

En sån där bra mammadag

Inte för att jag varit någon bättre mamma än vanligt.

H har fortfarande suttit framför tv:n och glott på Backyardigans typ från efter mellis och fram till middagsdags, och L fick mest bara sitta i vagnen under lekstunden i parken efter hämtning. Ja, hon fick gunga några minuter, men jag tycker det är drygt att låta henne leka utomhus nu innan hon kan gå och har skor osv.

Men jag känner mig ändå nöjd med dagen. Jag tror att mina insatser med noggrann matplanering och dagliga promenader har givit mig mer energi. Att faktiskt jobba mer än jag är borta under arbetsveckan gör att jag hinner mer på jobbet och inte känner mig lika stressad under mina två mammalediga dagar.

Vi använder bara halva köksbordet för att äta på, resten är förvaring av…diverse…

Jag och L var uppe tidigt imorse. Kaffe till mig, och flaska (och blomjord) till henne. Stökade runt i köket, städade undan i vardagsrummet och gjorde frukost tills grabbarna kom upp. Alla åt tillsammans under relativ harmoni. B och H åkte iväg, och då hade L varit i farten i nästan tre timmar och var sovfärdig. Ner i Yoyon, in i gästrummet, och sedan sov hon i 2,5 timmar.

Jag hann röja undan efter frukosten, dricka kaffe, köra en runda i tvättstugan, fixa med Bugaboo Runner (montera ner min Buffalo-liggdel och sätta på sittdelstyg och Niark1-suffletten, montera organizer, sätta i fårskinn och pumpa däcken) och boka tågbiljetter innan hon vaknade.

Sedan åt vi lunch. Hon äter ganska glatt av Lovemade-burkarna nu, och låter sig bli matad åtminstone ett mål om dagen. Hon fick en kyckling och ris i curry, och hjälpte sedan till att äta mina middagsrester från igår. En klämmis senare var vi färdiga att gå.


Med en dryg timme kvar till hämtning hann vi gå en lång runda förbi mataffären för att köpa färsk fisk och forellrom till morgondagens mysmiddag. Efter hämtning blev det en stunds lek i parken före mellis. L somnade utan knöl och sov en och eb halv timme till medan jag röjde i köket och började med middagen. H kollade på Backyardigans, vilket är vad han helst gör varje dag mellan mellis och middag. Jag kan förstå att han tycker att det är skönt med lite nervarvning efter förskolan, och jag håller ändå på med middagen, så det får vara så nu. Jag brukar fråga om han inte vill hjälpa mig i köket, eller leka därinne. Men han vill hellre kolla på tv.


B kom hem, och vi åt alla tillsammans. L åt glatt av både ris och grönsaksgryta, men fick så klart inte i sig några större mängder. H åt – som väntat – nästan bara ris. Men stämningen vid bordet var god, och efter lite frukt och klämmis var H redo för sängen. Vi kör varannan dag just nu, så jag och H gick ner medan B fixade en godnattflaska till L.

Tandborstning och bokläsning, och sedan en mysig liten pratstund om vad som är på gång de närmaste dagarna. Imorgon ska han få åka ”racervagnen” till föris (och mamman kommer snabbare till jobbet som en bonus), pappa hämtar, och sedan lämnar mamma igen på fredag. Men hämtar också, eftersom B ska på roligheter i stan. Så på fredag ska barnen få falukorv och makaroner till middag, och sedan ska vi äta ostbågar och kolla på film. Han vill se ”fiskarna” (Hitta Nemo), precis som vi gjorde sist jag var hemma själv med barnen.

Medan vi pratade hör jag hur han varvade ner, och sedan kramade jag om honom och sade Godnatt. Jag älskar dig.” Och fick en stor blöt puss och ett ”Jag älskar dig!” i retur. Han somnade, och jag slumrade bara till en stund själv. Så jag hann komma upp och plocka undan tusen leksaker från soffan, och håller på att kolla dagens Masterchef Australia. B har nattat L på korrekt vis.

Jag har haft en bra dag. Snart sängdags inför jobbdag imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *