Utsökt utsikt

Utsökt utsikt


Det jag älskar mest med (jag tänker fortfarande på det som det ”nya”) huset är att naturen och årstiderna är så nära, så påtagliga. Vattnet, vassen, skogen.

Läget på ”front row”, där vi får möjligheten att njuta av detta, mitt i ett tätbebyggt villaområde alldeles i utkanten av staden, är en sådan lyx.

Det är så lugnt här. Som på landet, fast ändå nära allt. Gångvägen längs med viken nedanför trädgården, som medför alldeles lagom liv och rörelse för att det inte ska kännas helt öde. Bilvägen som inte är alltför trafikerad, förutom de ibland något för snabbt framrusande ekipagen med båtsläp på väg mot sjösättning vid den närbelägna båtrampen. Båtarna som tuffar förbi över viken då och då.

Och hösten. Denna vackra årstid. Ljuset, färgerna, den höga luften och morgondimmorna. Vildvinet på vår tegelfasad som glöder ilsket rött. Den lilla lönnen på andra sidan vägen som skiftar i nyanser av grönt, gult och rött på samma gång. Den trolska morgondimman över vattnet. Kvällssolen som inte når vår uteplats, men istället vackert lyser upp den motsatta stranden.

Vi kunde knappast bo bättre. Det vi ska göra för att förvalta och förbättra denna fastighet handlar egentligen om en enda sak – att maximera denna utsikt, att föra denna utsida in i huset så mycket det bara går, och skapa de bästa möjligheterna att njuta av den inomhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *