Veckans vardagsmat v. 37

Nu när jag är mammaledig på måndagar känns det som en bra rutin att planera veckans vardagsmat och skriva inköpslista på måndag förmiddag medan L sover middag, för att sedan gå en lov genom staden och plocka upp H från förskolan och vidare till mataffären på hemväg. Att jag kan samla pokémons och ev. delta i någon raid på vägen är en bonus.

H tycker att det är kul att handla mat, och gratisbananen är ett uppskattat mellanmål, eventuellt förstärkt med en drickyoghurt till H och en klämmis till L på vägen ut från affären. Jag lyckas varje gång förtränga vad det innebär att handla med två barn (kundvagnsrace för treåringen med mycket selektiv hörsel, garanterad bajsfest halvvägs genom butiken och/eller gnäll från lillasyster, barnvagn proppad låångt över maxgränsen efter kassorna och drickyoghurt utspilld över halva butikens entrégolv på vägen ut) och tycker också att det är ett bra sätt att fördriva måndagseftermiddagen efter hämtning. Stora saker som blöjor och mineralvatten får pappan fixa med bil någon annan dag.

Den här veckan styrs planeringen lite av att vi var på skördemarknad i lördags, och fick med oss fin lokalproducerad och ekologisk purjolök, potatis och squash med oss hem. (Trattkantarellerna åt vi upp samma kväll tillsammans med en grillad köttbit, bakad potatis och ett kryddsmör med fräst rödlök, vitlök och persilja, kyndel och timjan från odlingarna på balkongen, och ett par fina rostbiffar på får och en bit rökt sidfläsk sparar vi till helgen. Det goda brödet avnjuter vi till frukost och har även fryst in lite.)

Så, denna veckas vardagsmat är:

Måndag: Zucchiniplättar med dill och feta och en grönsallad med edamamebönor, dill och gurka

Tisdag: Fisk med ägg och räkor samt lite pepparrot till oss vuxna, och pressad potatis

Onsdag: Potatis- och purjolökssoppa med favoriten ostmuffins igen.

Torsdag: Tonfisk- och squashlasagne. (Recept kommer senare.) Serveras med en grönsallad på småblad med tomat och lök. Lasagnen tänkte jag förbereda på min mammalediga onsdag, så att den hinner stå och gotta ihop sig och bara är att värma på torsdag kväll. Jag tänker även ta genvägen med färdig ostsås på tetra OCH tomatsås på burk, pga orkar inte stå och diska kletiga ostsåskastruller och puttra tomatsås i fem evigheter på en vardag. 

Mmmm, det var veckans vardagsmat, det. Nu ska jag se om jag hinner läsa lite bok och dricka en kopp kaffe innan L vaknar…

One thought on “Veckans vardagsmat v. 37

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.