Saker att vara tacksam över 06:45 en lördagsmorgon

Saker att vara tacksam över 06:45 en lördagsmorgon

(Ja, naturligtvis utöver allt det vanliga, som två friska, fina ungar, hyfsad hälsa själv, en partner som jag är tokförälskad i de bästa dagarna, och i vart fall kan tolerera de sämsta dagarna, mat på bordet, tak över huvudet och ett liv i fred och frihet, men det är väl rätt självklart.)

Att 06:45 är en oändlig förbättring mot 05:45, eller gubevars 04:45.


Att gårdagskvällens högtflygande planer på barnfri ensamtid med både en veckas avsnitt av Masterchef Australia och bokläsning blev exakt ett och ett halvt avsnitt av teveserien innan jag somnade i soffan vid kanske … 23? 23.30? Jag vaknade i vart fall en stund efter midnatt och tog mig ner till sängen med lillskruttan.

Att min planerade egna middag igår kväll bestående av min favoritpasta med broccoli, vitlök, sardeller, cayennepeppar och parmesan istället blev överbliven spaghetti och färdigköttbullar som barnen inte orkade med var både tidsbesparande, ekonomiskt och bra för miljön.

Att ”Chuck och vänner” på teven iallafall är lättare att utstå än säg… Teletubbies?

Att lillbarnets totalvägran att somna om efter en stor flaska ersättning kanske innebär att hon kommer att sova ännu bättre….sen. 

Att med hänsyn till min tidiga kväll borde jag ju också ha alldeles utmärkt med energi för att ta hand om båda barnen hela dagen utan paus. Så min och storebrors plan att gosa ihop oss i soffan och slappa/halvsova någon timme eller två efter att L somnat om var ju egentligen inte nödvändig, eller?


Att det går att övertala storbarnet att kolla på YouTube på paddan, så att jag kan ta över teven och kolla mer Masterchef medan lillbarnet busar.

Att sagda lillbarn bara skrattar åt alla former av tillsägelser om att inte dra ner blomkrukor/äta växtdelar betyder nog att hon har en sund inställning till auktoriteter, och inte blir en som blint följer order.


Att vi inte riskerar att bli sena till skördemarknaden som öppnar klockan 11.

Att kattmaten som lillbarnet just fått tag i och tuggar förnöjt på i alla fall har ett garanterat högt proteininnehåll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *