Jag kom. Jag åt. Jag sov.

Jag kom. Jag åt. Jag sov.

Det var min gårdagskväll, det. Kom hem efter en riktigt svinhektisk dag på jobbet, lagade mat, åt mat och nattade H. 

Vaknade till efter någon timme och krävde att B skulle göra kaffe. Men somnade i soffan innan jag ens hann smaka på kaffet, och medan mannen i mitt liv satt och ville prata om sina tankar inför framtiden nu när företaget är sålt (det var ”closing day” förra veckan).

Vaknade 23.30 av barnskrik och visste inte var jag var. Fortfarande i soffan, var svaret. Barnskriken kom från gästrummet, där L hade sovit sin kvällssömn i vagnen.

Ner med barnet. Byta blöja, sätta på pyjamas. Blöjorna var slut, så hon fick ta en av storebrors. Storebror vaknade, och ville också upp i ”dus säng”. 

Storebror ville bara somna om. Lillasyster ville dra storebror i håret och klättra på honom. Och mamma. Och pappa. En halv evighet sedan gav hon efter för mammans armlås och somnade. 

Sedan stökade båda ungarna runt i sängen hela natten. L har slutat sova som en bebis, uppkrupen mot mig, utan kör nu med sann barnstil: liggandes som en tvärbalk mellan föräldrarna, eller lite upp-och-ner som det faller sig. Det är en ny, och inte helt igenom bekväm, företeelse för oss att behöva hålla koll på två små propellrar i sängen, och behöva hålla koll på att de inte ligger ich sparkar varandra i huvudet. Puh, jag är rätt mör idag!

Fick jobba lite på förmiddagen idag, för att få en bebis levererad till kontoret vid lunch, och sedan gå vidare för att hämta upp storebror. Efter en liten handling på stan stannade vi till i parken. Höstens ankomst har gjort att den inte är så välbesökt om eftermiddagarna längre, och idag var det helt tomt på barn. H lekte själv i fem-tio minuter medan jag bytte bajsblöja och administrerade grötklämmis till L. Sedan konstaterade han besviket att: ”Jag vill gå hem utan kompisarna!” Och sedan: ”Tur att jag har L! Han är glad på mig. Jag älskar henne!”

För han är så himlans go’ mot sin syster! Han säger (nästan) alltid att hon får vara med i lekrummet, och kan utbrista: ”Kom L, så går vi i mitt lekrum och leker. Jag har massa bilar!”

I natt är jag själv med barnen, så det blir H:s önskemat till middag. Små delikatessköttbullar direkt från frysen, med spaghetti… Kul för matlagningsintresserad mamma att det nästan alltid är helfabrikat som önskas när barnet självt får välja… Men ikväll följer jag minsta motståndets lag och försöker hålla barnen glada och nöjda. 

När de sover ska jag äta broccolipasta, kolla veckans avsnitt av Masterchef Australia, äta chips och läsa bok. (En riktig drömkväll för trött småbarnsmorsa.)OM barnen sover, vill säga…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *