Bot och bättring

Bot och bättring

Häromdagen satt jag och tittade tillbaka i bloggens arkiv, för att se när det egentligen var som H började vägra matning och puréad mat. Och insåg hur mycket jag saknar att ha de månadsvisa uppdateringarna för L:s del.

Jag startade ju bloggen när H var fem månader gammal, och gjorde månadsuppdateringar framåt och bakåt parallellt tills jag var i fas. Jag måste nog göra samma sak för L nu. För att ha det där ”go-to”-inlägget när jag behövet kontrollera något. Just nu får telefonens bildminne vara min minnesbank, jag scrollar tillbaka för att se bland mina bilder när L egentligen började stå. Eller åla. 

Bloggande har blivit eftersatt ett tag, precis som allt annat utom ren och skär överlevnad. Hus och trädgård förfaller, jag hinner inte hålla kontakten med familj och vänner, och både bloggande och bloggläsande blir sporadiskt. Vi klarar bara av att ta oss till jobb och förskola, få mat i magarna och sova, känns det som. 

Har ingen aning om vart tiden egentligen tar vägen, och jag avskyr känslan av att tiden är en stor våg som jag bara sveps med av, istället för fina planerade block av aktivitet, och checklistor att pricka av. 

Eftersom min hjärnas processorkraft har blivit decimerad sedan jag blev mamma (undrar om jag kommer att vara korkad och trögtänkt för alltid nu?), och internminnet är helt ur funktion, behöver jag dokumentera allt för att minnas.

Bloggen för att minnas vad som egentligen hänt under dessa år, och jag måste också återuppväcka min bullet journal för att ta kontroll över min planering. Men har sååå svårt att börja igen utan att i efterhand först fylla i de saknade veckorna. Tycker inte om när saker är inkompletta (gissa varför jag blivit så hooked på Pokémon Go?), och lägger ofta ner när det inte blir perfekt. 

Men jag jobbar på det där, att bara ta nya tag och strunta i om det inte varit perfekt innan. För jag kommer aldrig att ha tid att pussla ihop saker som hänt för flera veckor sedan och planera för de kommande veckorna i ett svep. 

Så jag ska ta mig tid att både dokumentera mer, och planera mer. Jag behöver få kontroll igen.

Dags att börja snickra på inläggen om L:s andra, tredje, fjärde, femte, sjätte, åttonde och nionde månader, med andra ord.

Jag tror jag hann med den första månaden, och även har ett påbörjat utkast om den andra, resten får jag gå tillbaka och läsa i bloggen, kolla telefonkameran, stämma av gula kortet o.s.v., för jag minns nästan ingenting. 

Idag kryssar vi Ålands hav fram och tillbaka för påfyllnad av vinkällaren. L sover i vagnen och H leker i lekrummet. Numera så stor att det räcker att jag sitter utanför. Därav bloggande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *