Terminsstart

Terminsstart

Imorgon börjar lillskrutten på föris igen. Just när vi börjat vänja oss vid en två-barn-på-heltid-vardag.

Lite ledsamt, men kul att han ska få komma tillbaka till sitt sociala sammanhang. B har nyss fått gå ner och lägga sig med honom, eftersom han varit uppe och vandrat x antal gånger sedan läggdags vid 19.30. Han är nog lite nervös, plutten! Hör honom fortfarande prata på nedervåningen. Men han har också verkat odelat glad över att få komma tillbaka till förskolan, så det blir nog bra, även om han nog är lite trött imorgon bitti…

Och nog ska det bli lite skönt att få den där lediga stunden på förmiddagen, då lillan sover middag och H är på förskolan! Kunna röja lite i kaoset hemma, kanske förbereda inför middagen och göra iordning mellanmål att ta med till parken efter hämtning 14.30. 

Vi har släppt på de flesta måsten de sista veckorna av ledigheten, för att komma ifrån den lätta utvägen att bara låta H kolla på teve/padda medan vi stökat på som vanligt. Ryckt på axlarna åt att frukostdisken stått kvar på bordet när vi kommit hem efter en dags utehäng. 

Men nu måste det bli lite ordning på torpet igen, och någon sorts vardagsrutiner hamna på plats. Hoppas bara att L:s röja-halva-natten-fas slutar snart.

Inatt bar jag ner henne till sovrummet efter 02 (jag hade somnat i soffan runt midnatt), hon vaknade, och sedan höll hon igång i en EVIGHET, och hoppade ståendes i spjälsängen, kravlade över oss alla i sängen och höll låda konstant. För att somna och sedan dra igång igen vid 06. Jag fick gå upp med henne då, och är så trött, så trött.

Men vill inte gå och lägga mig, för orka slösa egentid på sömn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *