4H-gården, igen.

4H-gården, igen.

Vissa veckor händer det att en besöker 4H-gården tre gånger. Och inte ser mer än någon kort skymt av ett djur. Det är ju uppenbarligen traktorer som är meningen med livet, universum och allting. Åtminstone om en frågar en viss liten gosse i min närhet, som snart fyller tre år.

Anledningen till veckans tredje besök var den årliga veterantraktorutställningen. Såhär sista helgen på gossens (en vecka förlängda) ledighet var vi angelägna om att ge honom lite extra barndomssommarlycka. Vilket tydligen görs bäst med hjälp av traktorer.

Vi tog varsin vagn med varsitt barn, och promenerade den långa vägen till gården. Vädret hade varit sisådär, och med någon timme kvar av tillställningen hade de flesta redan troppat av. 

Men H fick titta på traktorer. Och en helikopter! Han fick vara med om det avslutande godisregnet för barn, där han och de andra två minstingarna mest stod i utkanten av den vildsinta klungan och såg förskräckta ut. En vänlig själ räckte dem varsin godisbit, och mamman ryckte snabbt åt sig två fruktkolor som hamnade i utkanten av klungan innan någon av de små vesslorna – förlåt, barnen – kom åt dem. Mamman var nästan gråtfärdig över hur överkörda småttingarna blev. Lillskrutten var i alla fall jättenöjd med sina tre godisbitar.


Varmkorv, en mjukglass och lite lek med de vanliga gamla uppställda traktorerna, och sedan var han helt nöjd med sin dag.

Efter pizzeriamiddag (på pappans begäran av förkommen anledning) promenerade vi hemåt. B matade och nattade L medan jag och H gick ner och läste bok. 20.30 sov båda barnen, och föräldrarna fick en slapp kväll framför teven. 

Först sista avsnittet av ”Den goda viljan” från SVT:s öppna arkiv, nu Netflix-dokumentär om kött (av den munvattnande sorten, inte skuldframkallande). Ett avsnitt Orphan Black på det, och vi avsluta en väldigt trivsam familjelördag. En bra dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *