Äntligen friyay!

Äntligen friyay!

Så blev det fredag igen. Veckorna bara rinner iväg i en dimma av föräldraskap och jobb (och en del pokémonspelande…), och för det mesta måste jag tänka efter riktigt noga för att veta vilken veckodag det är.

Men fredag är liksom alltid fredag, oavsett jobb, föräldraledighet, semester och allt däremellan.

I förmiddags gjorde jag kontor en liten stund. Eftersom vi har fredags- (och måndags-) stängt över sommaren brukar en stunds jobb dessa dagar kunna vara lugnt och trivsamt. Nu har vi tyvärr hela kontoret fyllt av polska målare, eller ja, utsidan av kontoret, och det skrapas och slipas för fullt på kontoret från tidig morgon till sen kväll. De har kommenterat att vi är på jobbet mycket, men det är ju inget mot vad de är… Byggnadsställningar runt hela huset, och folk som springer utanför ens fönster på andra våningen med slipmaskiner och skrapor gör ju inte direkt gott för koncentrationsförmågan. Plus att vi måste välja mellan bastuvärme inne, eller att vädra, men istället få oväsendet ofiltrerat in.  Sex veckor ska det vara så här innan fasad och fönster är målade och fina. Voj, voj, voj…

Vid lunch fick jag barnen levererade medan B skulle på lunch med en gammal kompis. De skulle sedan hem till oss och lyssna på ”musik”, innan jag, barnen och kompisens gravida sambo var välkomna hem för middag. Jag började med att gå på thairestauang med barnen, och klappade mig själv på axeln efter att ha fått in H tre kycklinspett med ris, L nästan en hel burk vegolasagne, och mig själv en fried rice med kyckling. Utan att någon grät!

På allmän begäran blev det sedan repris på 4H- gården. Den här gången var jag beredd på att H har heeelt fel prioriteringar, hade med mig kaffetermos och satte mig vid ett bänkbord med uppsikt över traktorerna medan jag lät H göra sin grej och L fick åla runt i gräset och smaka på löv och pinnar. Antal djur betittade/klappade = 0.  


Jag var ju bunden till bordet med hänsyn till L, men H sprang glatt runt och anslöt till andra familjer som lekte. Jag blir så osäker på hur jag ska hantera det – andra tycker kanske att det är jobbigt med en påflugen nästan-treåring som ”kraschar” deras familjeutflykt?  Men å andra sidan vill jag inte gärna säga till min fina sociala lilla kille att andra kanske inte vill leka med honom? Och för vår del blir det ju tvunget så att han får klara sig själv när jag är ensam på lekplatser med båda ungarna, eftersom L faktiskt MÅSTE ha det mesta av min uppmärksamhet när hon är vaken.

Hon var nöjd med att åla runt i gräset, och ännu nöjdare när hon lyckades länsa varukorgen på H:s sandleksaker. 


Det är en ganska lång promenad från 4H-gården – nästan en halvtimme in till centrum, och sedan ytterligare tjugo minuter hem. Naturligtvis kom en ordentlig regnskur. Som tur var hade jag sett till att det fanns regnskydd i vagnen. Som synd var var det Bugaboos originalregnskydd – visst stänger de ut vätan bra, men de fyller nästan hel varukorgen när de inte är i bruk.


Väl hemma möttes vi av två välförfriskade herrar. Jag gav L middag, och fick sedan till slut min mycket välförtjänta fredagsdrink.

Och sedan…? Det grillades, och jag sålde in Babyzen Yoyo 0+ på den gravida sambon samt lånade ut min Aldoria Bambu Soft-bärsjal och babysitterinsatsen till Stokke Tripp Trapp.

Sedan blev B plötsligt trött. Gammgubben orkade inte med hålligång från lunch…! Så jag fick underhålla gästerna, natta L, och sedan peta ner H i säng bredvid sin far. Men sen! Var klockan bara 22, och jag hade egentid medan hela familjen sov. 


Katt i knä, vinglas i hand. Nu lite Masterchef Australia medan jag avverkar det kvarvarande vinet.  Fredagen kunde knappast avslutas bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *