Jag vs. idag: 1-1

Jag vs. idag: 1-1


Står utanför förskolan och hänger, en halvtimme tidig. Jag hann aldrig förbi kontoret före, så jag får gå dit med båda ungarna på vägen hem istället. (Oh, joy… Tur att vi har sommarstängt på måndagar, så jag slipper oroa mig för att kollegorna ska störas när vi dundrar in som en elefanthjord.

Anledningen? Jag kunde inte hitta min nyckelknippa när jag skulle iväg. Kollade alla de vanliga ställena (hatthyllan, byrån i hallen, köksbordet, köksbänken, väskorna, jackfickorna). Nej. Spårade mina egna fotsteg; när lämnade jag huset senast på egen hand? Kvällspromenaden i lördags. Kanske i Donkeyn som står kvar och skräpar i nedre hallen sedan dess? Nix. I sovrummet? Badrummet? Nope. Kanske i fickan på jeansen jag hade i lördags? De ligger i tvättmaskinen, som inte är klar. Kanske är det där de är? Men det är inget som klonkar i maskinen.

Kollar alla ställen en gång till, men inget. Kanske ska jag kolla utanför den nedre ytterdörren. Vi använder den sällan, och det är en sådan som blir låst automatiskt när den stängs. Kanske lade jag nycklarna vid sidan av för att vara säker på att inte råka stänga dörren utifrån efter att ha lagt in nycklarna inne? Jag öppnar dörren och tittar på dynlådan utanför dörren. Icke.

Slänger en sista blick bakom dörren. Något dinglar på utsidan. I låset hänger min nyckelknippa. Som den gjort sedan i lördags kväll. När jag sov ensam hemma med båda barnen. Satt nycklarna i låset på utsidan… 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *