Kryssningen – Lübeck

Kryssningen – Lübeck

I tisdags vaknade vi i Travemünde, och bestämde oss för att hoppa på bussarna som skulle köra i skytteltrafik till Lübeck. 

Avfärden blev försenad på grund av en olycka som fördröjde bussarnas avgång. Men till slut var vi på väg, och båda barnen satt snällt i sina vagnar den halvtimme det tog att färdas till marsipanstaden.

Vi började med en öl på ett torg i gamla staden, och gick sedan och handlade mängder av marsipan. Det vi hann se av Lübeck var väldigt vackert, men det var tydligen just inget annat än barnvagnar som hamnade i min kamerarulle. Som vanligt…

Sedan tänkte vi ta bussen tillbaka och äta lunch i Travemünde, för att kunna slappna av lite närmare fartyget. Men vi fick köa och vänta i evigheter på buss tillbaka, så det blev ingen trivsam tysk lunch, utan bara en snabb schnitzel på ett turistigt hak längs strandpromenaden.

Sedan blev det middag alldeles för snabbt inpå, men en ganska trivsam sådan med alvedsrökt bog med äppelsallad till förrätt och oxfilé med rostad potatissallad, sparris och kaprisbearnaise till varmrätt. Gott, om än inte direkt minnesvärt. Desserten var en rabarberstrudel som var rätt trist. H fick ost- och skinktoast till förrätt och hamburgare med pommes till varmrätt. Det var godkänd mat enligt lillemannen, men han var inte så hungrig.

Barnen somnade snällt i sina vagnar även denna afton, och vi satt en lång stund ute på akterdäck och njöt av utsikten över det öppna havet. Sedan sov vi skönhetssömn ända tills den lilla bångstyriga bebisen vaknade vid 04 och tyckte att det var färdigsovet. Jag kan inte begripa hur det kan finnas SÅ mycket energi i en sån liten kropp vid denna okristliga tid… 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *