Sjukstugehelg, men ändå rätt bra

Jag har varit förkyld i helgen, med halsont, frusenhet och hosta, och har känt mig allmänt ynklig. Tydligen har något hänt med mina magmuskler efter graviditeten också, för jag kan liksom inte hosta ordentligt, även om jag tar i så blir det bara fjuttiga små hostningar, inte sådär riktigt från djupet.

Men helgen har samtidigt varit riktigt, riktigt bra. L har sovit middag långa stunder både lördag och söndag, och är nu i skrivande stund på måndagen sovande sedan två timmar tillbaka. På tidiga eftermiddagen! Jag är helt paff.

Det har blivit dags att återigen vika undan H:s gamla BB-pyjamas. Snyft! Undrar om den kommer att användas igen?

I fredags hade vi nästangrannarna över på en spontan och enkel middag bestående av kycklingfilé som bryntes i stekpannan och fick gå klart i ugnen, och en sparrisrisotto, Yum! Ingen av barnen ville sova när det fanns gäster hemma, så klockan var långt efter 23 när alla till slut kommit till ro. Men sedan sov vi alla länge på lördagen, och det var så mysigt. L vaknade så klart för att amma, men när jag tog bilden på H sovande i hennes babysäng var klockan 09, och det tog en bra stund till innan de vaknade för dagen.

I lördags var vi bara hemma förutom en promenad till matvaruaffären på seneftermiddagen. Som slutade med att båda barnen somnade i Donkeyn före kl. 17 och sedan sov för dagen?!?! H lades ner i sin säng, men vaknade till när jag och B höll på att avsluta vårt middagsmål bestående av grillad entrecote på ben med bakad potatis (Yum, igen!), men vi föräldrar satt mest och klippte med ögonen då, och klockan var väl 23-ish, så vi gick ner och sov alla tillsammans så snart maten var uppäten.

Även söndagen var lugn och skön. B totalsanerade vårt badrum, som inte städats ordentligt på alldeles för länge, och jag tog en tur till parken med barnen. H sov aldrig middag och blev lite övertrött på söndagskvällen, men vi hann avnjuta pulled beef tacos enligt recept från 3kockar7kids.se innan det blev för illa. (Yum igen!)

Alla har varit glada och nöjda större delen av helgen, och det känns så himla bra.

Så trots allmän krasslighet har denna helg varit liksom… livgivande! Det har nog vänt nu. På riktigt.

(L fick lite magknip och gaser i söndags, men det var nog mitt fel som inte kunde avstå den parmesanstinna risotton på fredagen och lite aromsmör till bakpotatisen på lördagen… Det är svårt att äta helt mjölkfritt.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.