Två små pärlor att spara

Två små pärlor att spara

Igår bjöd H på inte mindre än två urgulliga/roliga sägningar. Sådana som jag inte får glömma att skriva om här i mitt småbarnslivsarkiv.

Vid frukostbordet log han stort när jag anslöt med L, och sade ”Hej, syster!”

Jag frågade: ”Vad heter syster, då?”

Det tvärsäkra svaret: ”Bäbis!”

Han kanske inte har accepetat att vi inte valde hans namnförslag till lillasyster, som var… Jonas! 🙂

Jag hämtade lite tidigare på förskolan igår, för att jag skulle ner på stan och hämta papper på kontoret för att gå till banken och betala några räkningar, och insåg att det skulle bli snärjigt att hinna hämta H efteråt. Så jag rullade båda barnen i vagn ner mot byn för att uträtta mina ärenden. Förklarade för H att vi först skulle stanna på ”mammas blåa jobb” (färgen på huset med den nya lokalen; det förra var gult) för att hämta papper och sedan gå till ett ställe som heter bank för att betala räkningar. Då tyckte H:

”H tycker inte om räkningar! Jag säger blä!”

Troligen hade han tolkat det obekanta ordet ”räkningar” som ”räkor”, men det var ju en synnerligen träffande ståndpunkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *