Hon har fått ett namn!

Hon har fått ett namn!

Lillasyster, 8 veckor idag, har äntligen fått ett namn. Vi har velat länge och väl. Gått igenom ändlösa listor av namn.

Vi ville ha något tvåstavigt. Lagom långt och det blir i regel inga smeknamn. Något som var klassiskt utan att vara gammalmodigt, modernt utan att vara för trendigt. Något som fungerade även utomlands, men ändå inte lät utländskt i Sverige. Något som inte var för populärt, men inte heller unikt eller ”udda”.

Listorna över tänkbara namn skalades ner, och till slut fanns bara ett namn kvar. Men det var trestavigt, och med ett självklart smeknamn som garanterat skulle bli det hon kallades till vardags. Vi har känt och smakat på namnet, men ingen av oss har velat bestämma oss för det. Det var helt enkelt inte vårt förstahandsval, egentligen, utan kanske vårt sjätte-, sjundehandsval. Många namn vi tyckte bättre om hade vi strukit från listan med anledning av att de legat för högt på popularitetslistorna de senaste åren. Vi ville inte att hon skulle bli klassens andra eller tredje lilla Alice eller Elsa.

Men häromdagen konstaterade vi att, nej, vi kan inte nöja oss med det här namnet bara för att det är ”lagom” vanligt. Så det blev till slut ett namn som vi tidigt eliminerat på grund av för hög popularitet. Det uppfyller alla våra andra krav, passar utmärkt på flickebarnet och matchar storebrors namn bra. Det finns också i släkten på B:s sida, då det var hans morfars mors förnamn.

Så lillasyster är nu lilla L. Det känns bra att det är klart nu.

Jag tänker ibland på att jag kanske är för anonym här på bloggen – att det vore trevligare för er som läser regelbundet att veta vad vi heter i förnamn i alla fall. I de fall ni kommenterar vet jag ju vad ni heter, och det är kanske lite skevt?

Anledningen till att jag skriver anonymt är inte att jag är en enormt hemlighetsfull person, utan dels att jag inte vill riskera att folk som googlar mig yrkesmässigt ska råka halka in på en beskrivning av hur mitt underliv mår efter förlossningen, och dels att jag inte vill att googling på mina barns namn ska leda till bloggen, eftersom jag valt att vara ganska frikostig med bilder på dem. Sen är det förstås alltid skönt att vara anonym med hänsyn till mängden knäppgökar som huserar på internet…

Men jag funderar på att avslöja vad vi heter på ett diskret sätt, som borde undkomma Googles tentakler. Vi får se hur jag gör.

Lilla L har för övrigt börjat nattsova 5 (!) timmar i sträck de senaste nätterna. På dagarna vill hon fortfarande hänga på tutten mer eller mindre konstant, men det är SÅ mycket lättare att hantera när jag fått sova ostört en längre stund.

Om det bara gick att få henne att gilla att sitta i bärsjal… Som nyfödd gick det bra, men nu skriker hon en lång stund innan hon kommer till ro. Och hon är alltid extra missnöjd när vi ska fixa middag, och jag verkligen behöver båda mina händer.

Hon har verkligen blivit vaknare de senaste dagarna – ler och ”pratar” mer, och är mer intresserad av allt runtomkring, så hon är oftare nöjd i famnen och inte bara vid bröstet. Jag bär runt henne på ena armen och kan göra vissa sysslor hemma utan att hon vrålar, men handlederna tar stryk, och allt tar tre gånger så lång tid.

Jag är också lite fundersam över att hon sover så lite, många dagar har hon ingen längre sammanhängande sömn utöver nattvilan, utan bara små korta tupplurar. Hon har fortfarande mycket gaser också, så kanske magen stör henne?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *