Morgonen

Morgonen

Två barn. En mamma.

Mamman ska få upp och göra i ordning barnen, lämna ena barnet på förskolan och svänga förbi kontoret en snabbis. Målet är förskolan 08.15, kontoret 08.30.

06.20 Bebis vaknar. Ammar, och somnar om 06.50. Win!

07.15 Mamman kommer på att det är dags att lägga ner telefonen och få sig själv och de två barnen påklädda. Ingen fara, 45 minuter till tänkt avgång.

07.20 Mamman har borstat tänderna och klär på sig. Stora barnet har vaknat, och protesterar inte mot blöjbyte och påklädning, utan är förvånansvärt samarbetsvillig. Tar med bebis, som vaknat men ligger tyst och plirar, upp i pyjamas för ombyte uppe medan storebror äter frukost. Tjoho, det här går ju bra!

07.35 Kokar nappar och ägg samtidigt. Storebror har fått smörgås och lillasyster sitter i sin stol och pratar och ler. Jag är kung!

07.57 Storebror har knackat halva skalet av sitt ägg och lämnat det åt sitt öde. Skinkan och ett litet, litet hörn har avverkats från smörgåsen. Storebror sjunger om att måla med tjockt och med tunt. Bebisen har börjat vråla och vill amma.

08.03 Mamman äter sitt ägg med ena handen medan hon ammar bebisen. Det är löskokt, och det droppar äggula på mammans kofta OCH undertröja. Storebror, som inte gjort några framsteg med ätandet, skjuter ut sin stol och får inte in den igen. Lägga ner bebis, vrål, skjuta in stol, ta upp bebis. Måste gå nu!

08.09 Något luktar. Syrligt, jästigt. Bebisbajs!

08.12 Okej, byter blöjan. Om vi går inom 8 minuter hinner barnet kanske ändå med morgonsamlingen och fruktstunden.

08.14 Blöjan bytt. Bebis kräks. Det rinner längs med hela sidan av huvudet. In i örat. Ner kring bakhuvudet. En annan rännil går längs med hela axeln.

08.17 Kräk sanerat. Det kommer mer.

08.26 Bebis placerad i vagnen med overall på. Bebis skriker. Storebror har ätit upp sin smörgås. Jag berättar att vi missat fruktstunden. Storebror gråter.

08.31 Var tusan är pappret från försäkringskassan angående alla tusen kompletteringar de vill ha, och som jag måste be kollegan intyga? Barnen gråter.

08.32 Bebis utrullad i vagnen för att undvika värmeslag. Storebrors mössa är försvunnen.

08.33 Mamman får total stressmage och måste på toaletten. Genast.

08.35 Letandet efter mössan fortsätter. Hittar pappret jag letade efter.

08.37 Hittar mössan. S

08.40 Barnen är i vagnen. Allt är med. Nej, vänta, det var ju lite mer papper som skulle med!

08.43 Mamman är påklädd. Går ut, låser den kärvande dörren. Katt kommer och vill in. Mamman låser upp och släpper in katten. Låser igen. Nu går vi! Nej, mamman måste ha en halsduk också för att inte förfrysa brösten. Låsa upp. Hämta halsduk. Låsa. Nu rullar vi!

08.47″Bajs!” ropar storebror, och skruvar på sig i vagnen. Det får vi ta på förskolan, tyckte mamman.

Fast det var inget bajs, visade det sig när vi kom till förskolan 45 minuter sent. Sedan gick jag till kontoret för att göra en liten grej. Efter drygt 2,5 timmar har bebis fortfarande inte låtit mig få 5 minuter med två händer på tangentbordet. Jag har försökt sätta henne i bärsjal, men det resulterar bara i illvrål. Om ytterligare 2 timmar är det dags att hämta storebror, och jag har ännu inte ätit lunch…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *