Dålig natt, hemsk morgon

Dålig natt, hemsk morgon

Vi har nött på sedan i onsdags med amning och lite tillskott. Känslan av ovisshet hela tiden, eftersom det är omöjligt att gissa sig till om lillan får i sig tillräckligt med mat.

Är hon slö av matbrist? Sov hon lite länge nu på grund av ersättningen, eller var hon bara trött, helt enkelt? Jag analyserar och grubblar, och den härliga tillfredsställelsen i en amning där det faktiskt fanns mjölk redan från början är helt bortblåst.

Igår kväll somnade både jag och lillan vid nattningen av H vid 20-tiden. Vid 23 kom B ner för att sova, och hade en flaska ersättning med sig. Jag vet inte riktigt varför, men lilltjejen var trött och B hade bråttom in i duschen, så hon fick flaskan utan att amma först. Tanken var att hon skulle vakna till och vara hungrig på mer efteråt. Så blev det inte.

Hon ville inte amma, bara sova. Hon sov från midnatt tills jag fick nog och väckte upp henne vid 02. Hon småammade. Och somnade. Ville inte vakna till. Jag somnade till också. Och vaknade strax före 06. Barnet sov, och brösten spände. Tog upp henne, men hon ville inte alls ta bröstet.

Hon vaknade till när jag bytte blöja, och jag fick upp för miljöbyte och hoppades hon ville amma i soffan. Det ville hon inte. Hon ville bara sova.

Förberedde en flaska i desperation. B kom upp och skulle mata. Lillan ville inte vakna, inte ta flaskan. Desperationen ökade runt frukostbordet. Lillan ville inte vakna ens när hon lades på det hårda köksbordet.

Till slut lyckades B väcka upp henne så pass att hon började suga på flaskan. Halvhjärtat, och ville inte ha allt. Sedan kom en stor prutt. Och en kaskadkräkning av det hon nyss druckit. B höll på att bryta samman.

Men hade hon kanske bajsat? Det hade hon. En redig bajsklutt fanns i blöjan. Och mer kom på skötbordet. Sedan ville hon både amma och ha flaska. Och bajsade igen. Sedan ville hon amma och ha flaska igen. Så hela traumat berodde nog på att lillan hade stora grejor på gång… vem vill äta när en är på väg att göra livets största bajs, liksom? Utöver mekoniumbajset har hon bara presterat en liten klick senap hittills.

Nu är vi såklart superoroliga för dagens vägning, med en natt utan mat och ett STORT ”uttag”, men det är nog ändå mest positivt att magen satt igång ordentligt, tror jag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *